Haberler

Bakan Soylu'dan "Cezaevlerinde çıplak arama" iddialarına sert yanıt: İspatlamazsa namussuzdur, şerefsizdir

Güncelleme:

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gündeme getirdiği "Cezaevlerinde ve emniyette çıplak arama" iddialarını sert bir dille eleştiren Bakan Soylu, "İspatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sosyal medya hesaplarından Türkiye aleyhine yurtiçinde ve dışında algı oluşturmak amacıyla kara propaganda yapmayı sürdürdüğü belirlendi. Örgütün son olarak HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Polis karakollarında kadın şüphelilere çıplak arama yapıldığı" iddiasını sosyal medyada kara propaganda malzemesi olarak kullandığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'çıplak arama' iddiasına ilişkin bir açıklama yayınlandı ve soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığını iddia eden kişilerin, FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anayasal düzenine yönelik hedeflerini meşru göstermek ve bu hedef lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımlarda bulunduğu şüphesini destekleyen emarelerin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Bakan Soylu'dan 'Cezaevlerinde çıplak arama' iddialarına sert yanıt: İspatlamazsa namussuzdur, şerefsizdirÖmer Faruk Gergerlioğlu

"ALÇAKLIK VE NAMUSSUZLUKTUR"

İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Bakan Soylu konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. 'Çıplak arama' iddialarını sert bir dille eleştiren Soylu, "Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur" dedi.

"MECLİS KÜRSÜSÜNE TAŞIMAK ACİZLİKTİR"

Açıklamalarına devam eden Soylu, "TBMM'yi Pensilvanya'nın uşağı haline getirmek ahlaksızlıktır. İftirayı Meclis'e taşımak acizlik" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Örgütün FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla belirlenen konularda, gerçek dışı bilgilerle sosyal medyada paylaşımlar yaparak Türkiye aleyhine olumsuz algı oluşturmayı hedeflediği ortaya çıkmıştı. Firari FETÖ'cüler Emre Uslu, Cevheri Güven, Adem Yavuz Arslan'ında aralarında olduğu çok sayıda örgüt üyesi, sosyal medya hesaplarından yoğun bir şekilde Türkiye'de polis karakollarında çıplak arama yapıldığı algısını oluşturmak için paylaşım yaptığı belirlenmişti.

GERGERLİOĞLU'NUN GÜNDEME GETİRDİĞİ İDDİA PAYLAŞILMIŞTI

Firari FETÖ'cü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında olduğu çok sayıda örgüt üyesinin, karakolda çıplak arama iddiasını ortaya atan HDP Milletvekili Gergerlioğlu'nun hem bu konuyla ilgili hem de farklı konularda yaptığı açıklamaları paylaşması dikkat çekmişti. Örgütün HDP'li Gergerlioğlu paylaşımlarıyla, farklı toplum kesimleri üzerinde de etki oluşturmayı hedefledikleri belirtilmişti.

Gergenlioğlu, son olarak Uşak'ta polisin nezaretindeki FETÖ'cülerin çıplak arandığı iddialarını ortaya atmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ömer Faruk Gergerlioğlu Milletvekili Kocaeli Haberler

500

Yorumlar (6)

Seyfullah:

Sayın Soylu ya laf eden hakaret eden katıksız vatan hayinidir. Bunun başka açıklaması olmaz

112
18
yanıtYanıtla
SÜLEYMAN SOYLU:

SENİ BU MİLLET SEVİYOR. .

80
30
yanıtYanıtla
BETERBÖCEK:

Seviyor sevmiyor seviyorum sevmiyorum seviyorha sevmiyorha seveceğim sevmiyecegim sevdim sevdi sevi?ti sevi?medi 15,16,17,,,,,,,,,,2002, 2023 2019, 2020, 2021 seviliyor sevilmiyor

yanıt0
yanıt54
BALTACI:

OOOOOHHH...OOOOOHHHH .SOYLU BIN SOYSUZA YETER !! OOOOHHH ..OOOOOOHHH..

38
15
yanıtYanıtla
koroldo8:

cezavinde kameramı var ispatlasın zaten bana yapıldı denen insan sayısı birsürü epsi çıkıp anlatıyor yinede bişey yapıyorsunuz ispatladığı halde yinede bişey yapmıyorsunuz

16
15
yanıtYanıtla
Lazzz:

Parti kur oy verelim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title