Haberler

Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili üzerinde çalışılan 4 senaryoyu paylaştı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında, 31 Ağustos'ta açılması planlanan okullarla ilgili üzerinde çalışılan 4 farklı senaryonun ayrıntılarını öğrenci ve velilerle paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 31 Ağustos'ta okulları açmak için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını söyleyen Bakan Selçuk, aksi bir durumda okulların açılmasıyla ilgili üzerinde çalışılan 4 farklı senaryoyu öğrenci ve velilerle paylaştı.

"31 AĞUSTOS'TA OKULLARI AÇMAYA HAZIRIZ"

Selçuk koronavirüs salgını dolayısıyla okulların ne zaman açılacağıyla ilgili merak edilen soruya ilişkin, "Şimdiden 2 ay sonrası için net bir şey söyleyerek bağlamamız lazım ama bizim niyetimiz okulları açmak. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız. Bizim niyetimiz sonuçta belirli bir riski ortadan kalkması halinde eğitimi devam ettirmektir." ifadelerini kullandı.

OKULLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ 4 SENARYO

Bakan Selçuk, birinci senaryonun "Okulların tamamen açılması" olduğunu söyledi. İkinci senaryoyu "Okulların tamamen kapalı olması" olarak açıklayan Selçuk, "Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı gerektiriyor. Ben bu senaryolardan bahsettiğim de bir olasılıktan bahsediyorum. Fakat basına şöyle yansıyor. 'Okullarda şöyle olacak.' Hayır böyle olmayacak. Biz her şeye hazırız. Bize güvenin emin olun demek için söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

"SEYRELTİLMİŞ EĞİTİM MODELİ UYGULAYABİLİRİZ"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üçüncü senaryo olan "Seyretilmiş Eğitim Modeli" ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz" ifadelerini kullandı.

"İLLERE ÖZEL UYGULAMA YAPILABİLİR"

Bakan Selçuk son olarak, il bazlı eğitim modeli üzerine açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu 5 ille hiçbir vaka olmayan illerin durumunu eşit koşullarda ele alamayız. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Ziya Selçuk Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

sinem mrym:

Şahsen uzaktan eğitim taraftarıyım. Çocuğumu göndermek istemiyorum kalabalık arasına. Seyreltilmiş dahi olsa tenefüste yine iç içe olur öğrenciler. . .

37
8
yanıtYanıtla
Ada:

Herkesin çocuğu dışarda geziyor maske yok çoluk çocuk her yerde dip dibeler çocuklarınız evden dışarı çıkmıyormu sadece okula gelincemi yollamıyorsunuz değişik

22
18
yanıtYanıtla
Kemal:

Şuna çocuk başımıza bela oldu okula gitsin de biraz kafa dileyelim desene kısaca niye bu kadar uzattın. Sizi kınıyorum. Kendi rahatınız için çocuğunuzu riske atıyorsunuz.

yanıt9
yanıt4
Çok bilmiş seni:

Eğitimin neresinden bilmem ama eğitimi geçtim olaylara bakış acılarına bile uzaksın. Okul demek 20 milyon öğrenci 1 milyon öğretmen demek. Yani tüm Türkiye demek.... Hadi bunu geçtim önümüz kış ve gripler başlayacak ozman ne olacak. Hastanelere akın edecek millet. Sağlık sisteminin çökme durumu bile var. Her hapşıran oksuren burnunu çeken korona diyecek. Peki sen ozaman ne diyeceksin okullari niye açtınız. Bu işi siyasete dokmenin anlamı yok. Bazi şeyleri siyasete dokmenin anlamı yok.

yanıt7
yanıt2
Kemal:

çocuk kırana değil normal grip olsa burnu aksa bile kaos olur korana hasta olsa hastalığı eve taşısa bu sefer ilk sen okulları niye açtınız diye yaygara koparırsın. Çocuk okula gitsin biraz başımızı dinleyelim deyip rahatını düşünürken tüm ülkenin kendi ailenin sağlığını hiçe sayıyorsun... 20 milyon öğrenci 4 ye 1 i hasta olsa onlarda bu hastalığı eve taşısa 10 milyon eder minimum bu durumda hem eğitim hem sağlık çöker bırak hastaneyi sokakta yatacak yer bulamaz hastalar biraz sağlıklı düşünün amacınız ne ki? Hiç iyi niyetli değilsiniz hiç siyaset uğruna herkresin canını riske atmaktan çekinmiyorsunuz.

yanıt9
yanıt1
Sanane:

Dışarda eğitim olacaksa gönderelim dört duvar arasında daha da yayılıyor farkettiniz mi bu detayı bilemedim????

yanıt1
yanıt0
Murat:

Bay veya bayan çokbilmiş, annem 65 yaş üstü ve aynı evde kalıyoruz, bununla birlikte 3 çocuğum var ve hepsi ayrı okullarda okuyor. Sence ben okulların açılmasını senin yaptığın gibi gibi aptalca savunabilirmiyim?

yanıt2
yanıt1
Ada:

Siz ve sizin gibiler dışarı çıkmıyosunuz demek değişik aptalca düşüncenizi kendinize saklayın

yanıt1
yanıt1
Mehmet:

Çocuğumu asla okula yollamam. 2. Falgadan söz ediliyor kış ne getirir bilinmez. Ayrıca Hava yoluyla bulaşan bir virüs için sınıfı okulu temizlemek işe yaramaz. Bu durumda sanmam ki kimse çocuğunu okula yollasın. Evladımın canını niye tehlikeye atayım bu hastalık ortamında

34
2
yanıtYanıtla
Hakan:

Okulu temizlesen hava yoluyla bulaşan bir virüse önlem alınmış olmuyor ki biri ilk okul biri lise 2 çocuğum var. İlk okuldaki çocukları kontrol etmek zaten mümkün değil illa içiçe olurlar çocuk bu sonrası eve dönünce hastalığı büyüklere bulaştırır. lisedeki evladımı düşünüyorum bana bir sürü şey anlatır okulla ilgili onlar da hem zıpır ergen tuvaletlerde sabunluğa tüküren mi dersin neler neler hem de başka türlü iç içe olurlar kesin sosyal mesafeye falan dikkat etmezler hastalığı eve taşırlar şahsen iki evladımı da okula yıllamam canımızı sokakta bulmadık.

26
2
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title