Haberler

Bakan Sarı, Silopi'de İncelemelerde Bulundu: Mağduriyetler Giderilecek

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaptığı incelemelerde, yaşanan mağduriyetlerin en kısa sürede giderileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaptığı incelemelerde, terör saldırılarında yıkılan yakılan binaların yeniden yapacaklarını belirtti. Sarı, "Donatı alanlarını artıracağız. Vatandaşlarımızın daha kaliteli ortamlarda, donatıları ile birlikte yeşil alanı, bahçesi, sosyal alanları, spor alanları, kreşleri, anaokulları, okulları, dini tesisleri çok daha donanımlı planlı bir şehir yapılanması içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, beraberinde milletvekili Revza Kavakçı Kan ile birlikte Şırnak'ın 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve yasak kararı 19 Ocak günü saat 05.00- 18.00 saatleri arasında kaldırılan Silopi İlçesi'ne geldi. Helikopterle 172'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na inen bakan Sarı, Vali İhsan su ile birlikte geçtikleri kaymakamlıkta Kaymakam Savaş Konak'tan gelişmeler hakkında brifing aldı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "Bakanımızın talimatları doğrultusunda çok önemli gelişmeler kaydettik. Sayın bakanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK"

Bakan Sarı, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 28 vatandaşın ailelerine başsağlığı, Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet diledi. Çok zorlu ve sabırları zorlayan bir süreçten geçtiklerini ifade eden Bakan Sarı, vatandaşların bu süreçten geçerken sağduyulu ve metanetli duruşlarının kendilerine güç ve kuvvet verdiğini söyledi. Silopi, Cizre ve Sur'da vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyleyen Sarı, "Silopi'de sokağa çıkma yasaklarının kalktığı, hayatın normalleştiği bir dönemde terörden mağdur olan vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin tespiti ve giderilmesi noktasında Ankara'da başlattığımız çalışmaların devamı niteliğinde yerinde kontrol etmek için buradayız" dedi.

72 KİŞİLİK EKİP

Bakan Sarı, Silopi'de bir irtibat bürosu kurduklarını, 23 ekip 72 kişilik kadro ile hızlı bir çalışma yürüttüklerini ve aynı çalışmaları Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yun talebi üzerine gelecek hafta içerisinde Cizre İlçesi'nde başlatacaklarını açıkladı. Sarı, şöyle dedi:

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

"İçişleri, Mili Savunma bakanlığımızın bu süreçte büyük emekleri var. Biz şunu görüyoruz. Bu süreç bittiği zaman, operasyonların bitmesi noktasında asıl görev bakanlığımızın iki kadın bakanına düşüyor. Bunlardan ilki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Sema Ramazanoğlu'na büyük iller düşüyor ve ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bizlere büyük işler düşüyor. Mekanların inşa ve ihyası için yıkılan, yakılan binaların terör saldırısı sonucu yakılan, yıkılan binaların yeniden yapılması ve hatta daha da ileri götürürken, kentsel dönüşüm projesinde yeni rezerv alanlarında daha nitelikli konuların yapılanması, yerinde kentsel dönüşümle birlikte bu sahadaki niteliksiz yapıların elden geçirilip yeniden yapılanması noktasında bir çalışmamız olacak. Biz mekanları Allah kısmet ederse burada düzenleyeceğiz. Donatı alanlarını artıracağız. Vatandaşlarımızın daha kaliteli ortamlarda, donatıları ile birlikte yeşil alanı, bahçesi, sosyal alanları, spor alanları, kreşleri, anaokulları, okulları, dini tesisleri çok daha donanımlı planlı bir şehir yapılanması içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız."

ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITILDI

Bakan Fatma Güldemet Sarı ile beraberindekiler daha sonra Sanat Sokağı üzerindeki esnafları ziyaret ederek sorunları dinledi. Mısır satıcısının önüne duran Sarı, kendi eli ile mısırları pet bardaklara doldurarak vatandaşlara ikram etti. Bir oyuncakçıya giren Sarı, 10 çocuğa beğendikleri oyuncak arabalar ile futbol topu hediye etti. Hediyeyi alan çocuklar bakanı teşekkür etti. Daha sonra sokak üzerinde bir çay ocağı önündeki gençlerin yanına oturan Bakan Sarı, bir süre sohbet edip, bir gencin saz çalmasını dinledi. Bakan Sarı, daha sonra tadilatı süren Süleyman Demirel İlkokulu'ndaki çalışmaları denetleyip, sonra Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. İrtibat bürosunu gezen Sarı, artık vatandaşların bundan böyle tüm işlemlerinin bu ofisten yapılacağını ve Şırnak il merkezine gitmelerine gerek kalmadığını söyledi. Bakan Sarı, ilçedeki sivil toplum örgütleriyle basına kapalı bir toplantı da gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Güldemet Sarı Ali İhsan Su Şırnak Silopi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
title