Haberler

Bakan Şahin, Baro Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çocuk haklarının korunduğu ve istismarın önlendiği bir çocuk politikasını çok önemsediklerini belirterek, "O yüzden bizim bir taraftan çocuk haklarını geliştirmek, bir taraftan da çocuk istismarını"...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çocuk haklarının korunduğu ve istismarın önlendiği bir çocuk politikasını çok önemsediklerini belirterek, "O yüzden bizim bir taraftan çocuk haklarını geliştirmek, bir taraftan da çocuk istismarını önlemek gibi birbiri ile at başı giden bir temel politikamız var" dedi.

Bakan Şahin, Türkiye Barolar Birliği (TBB) bünyesinde çocuk hakları merkezi olan baro başkanları ile çocuk mevzuatında yapılması gereken değişiklikleri görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Bakanlık Müsteşarı Kenan Bozgeyik, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar ile Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda Baro başkanı katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, yaptığı konuşmada, çocuk haklarını bir insan hakkı olarak gördüklerini belirterek, "Çocuk haklarını korurken zaman zaman gördüğümüz çocuk istismarı ve çocuklarla ilgili hak tecavüzünde en yakınlarından gelen istismarın da yaşandığını görüyoruz. O yüzden bizim bir taraftan çocuk haklarını geliştirmek, bir taraftan da çocuk istismarını önlemek gibi birbiri ile at başı giden bir temel politikamız var" şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, çocuk haklarını geliştirmek için neler yapılması gerektiği, uluslararası hukuk, uygulamalardaki sorunlar gibi konular üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, "BM Çocuk Haklarını imzalamışız, uluslararası bütün sözleşmeleri imzalamış bir ülkeyiz. Şunu imzalamadık dediğimiz bir şey yok. Ancak geldiğimiz noktada iki şey çok önemli. Hukuki boyutta eksiğimiz var mı? Bu yüzden bugün bu masadakiler bizim için çok kıymetli. Sahayı çok önemsiyoruz. Teori ile pratiğin birleşmesi önemli. Bize gelen

bilgilerin doğru şekilde kullanılmasını önemsiyoruz. O yüzden sizlerle birlikte bu süreci başlattık" ifadelerini kullandı.

Çocuk haklarının korunduğu ve istismarın önlendiği bir çocuk politikasını çok önemsediklerine dikkat çeken Şahin, "Sizden gelen burada bu var, şurada şunu yaşıyoruz, bunu şu şekilde çözebiliriz düşüncesi bizim temel politikamız olacak. Bundan önce de böyle yaptık, bundan sonra da böyle yapacağız" dedi.

Bakan Şahin, ilerleyen süreçte çocuk mahkemeleri hakimleri ve sivil toplum örgütleriyle de görüşeceklerini söyleyerek, "Bunların hepsini bir havuzda toplayacağız ve buradan süreci iyi bir şekilde takip edeceğiz" diye konuştu.

Bakanlık bünyesinde bir Bilim Kurulu oluşturduklarını ifade eden Bakan Şahin, "Bilim Kurulu'nun çalıştığı raporu Adalet Bakanlığı ile paylaştık" dedi.

TBB Başkanı Coşar ise, "Sayın Bakanımıza bir değil birden fazla teşekkür borçluyuz. Birincisi kadınlarımızın sorunlarına gösterdiği ilgi için. En son yapılan yasal değişikliklerle sorun olan pek çok şey yavaş yavaş sorun olmaktan çıktı. Hepimizin geleceği olan çocuklarımızın sorunlarıyla ilgili konunun sosyal, psikolojik, ekonomik boyutları var ama aynı zamanda da hukuki boyutları var. Dolayısıyla bu konuda toplantıyı organize ettikleri için Bakanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Kaya Ahsen Coşar Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title