Haberler

Bakan İşler: Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Bir Talimatı Yoktur

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, herhangi bir inanç grubuyla ilgili çalışma yapılması hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir talimatı olmadığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, herhangi bir inanç grubuyla ilgili çalışma yapılması hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir talimatı olmadığını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz soru önergesinde, Iğdır İl Müftüsü imzalı bir raporun basına yansıdığını belirterek, "Bu rapor Iğdır müftülüğü tarafından hazırlanıp Diyanet İşleri Başkanlığına gönderilmiş midir? Bakanlığınız ve Diyanet İşleri Başkanlığının ülkemizde yaşayan Caferileri asimile etmek için özel bir çalışma programı var mıdır?" diye sordu.

-"HERHANGİ BİR ASİMİLASYON ÇALIŞMASI YAPMASI YA DA BÖYLE BİR PROGRAMININ OLMASI MEVZUBAHİS DEĞİLDİR"-

Soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığının Iğdır Müftülüğünden önergede söz konusu edildiği şekilde bir talebi olmadığını belirterek, "Ayrıca Başkanlığımızca hazırlanan bir rapor bulunmamakta olup herhangi bir inanç grubuyla ilgili çalışma yapılması hususunda da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir talimatı yoktur.

Bütün vatandaşlarımız istediği şekilde inanma ve inançlarını yaşama hakkına sahiptir. Başkanlığımızın ne Caferi vatandaşlarımızla ne de diğer inanç gruplarıyla ilgili olarak herhangi bir asimilasyon çalışması yapması ya da böyle bir programının olması mevzubahis değildir" dedi.

-"KİMSENİN MEZHEBİNİ YA DA MEŞREBİNİ SORGULAMAMAKTADIR"-

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48'inci maddesi ile 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kanununun 10'uncu maddesi ve diğer Başkanlık mevzuatında aranan şartları haiz olan herkesin hiçbir ayrım olmaksızın imam-hatip, müezzin kayyım vb. görevler için Diyanet İşleri Başkanlığına müracaat edebileceğini ve görev alabileceğine işaret eden İşler, şöyle devam etti:

"Bu bağlamda Başkanlığımız, yapmış olduğu personel alımlarında mezkur mevzuat çerçevesinde hareket etmekte; kimsenin mezhebini ya da meşrebini sorgulamamaktadır.

Iğdır Müftülüğü tarafından hazırlanarak Valiliğe gönderilen bilgi notunun içeriğine ilişkin Başkanlığımıza ulaşan şikâyetler değerlendirilmiş, yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi bakımından Sayın Diyanet İşleri Başkanı tarafından konuyu incelemek üzere müfettiş görevlendirilmiş olup soruşturma sonucuna göre gerekli işlemler yapılacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Emrullah İşler Ali Özgündüz Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title