Haberler

Bakan Işık, Cnn Muhabirine Gözaltı İddialarını Tepki

Güncelleme:

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Diğer ülkeleri önemsemeyen basın gruplarının Türkiye'ye neden bu kadar ilgi gösterdiğini anlamıyorum" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Taksim'de CNN International muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Daha büyük olayların olduğu ülkelere ilgi göstermeyen basın gruplarının Türkiye'ye neden bu kadar ilgi gösterdiğini anlamıyorum" dedi.

"BÜYÜK SIKINTILAR VARMIŞ GİBİ YAYIN YAPIYORLAR"

Altunizade'de Faziletliler Kulübü Merkezi'nin açılış programına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taksim'de CNN International muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Işık, "Dış basının bazı organları Türkiye'de çok büyük sıkıntılar varmış gibi yayınlar yapılıyor. Bunun ülkemiz insanı tarafından fark edildiğini biliyoruz. Bundan çok daha büyük olayların olduğu pek çok ülkeye ilgi göstermeyen basın gruplarının Türkiye'ye neden bu kadar ilgi gösterdiğini anlamakta zorlanıyoruz. Benim çağrım barışçıl olsun. Kimsenin burnu kanamasın temennimiz bu" dedi.

"KİMSENİN BURNUNUN KANAMASINI İSTEMİYORUZ"

Türkiye'de anma yapmanın yasak olmadığını kaydeden Bakan Işık, "Bir konuyla ilgili program yapmak, anmak yasak değil. Bunu herkes yapabilir. Bizim hukuk sistemimizde bir sınırlama yoktur. Her şeyin yeri var. Bir anmayı Türkiye'de yeni bir sorun, problem çıkarma anlayışında değil de amacınız eğer gerçekten barışçıl güzel bir gösteri yapmaksa bunu idarenin verdiği çerçevede verdiği yerlerde yapmak en doğrusudur. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Hiç kimsensin bu olaylardan zarar görmesini istemiyoruz. Toprağa düşen her can bizim canımız. Adı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun hepsi bizim canımız. Bir tek canımızın daha toprağa düşmesini istemiyoruz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Herkes bu ülkede birlikte yaşamanın önemine dikkat etsin" şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPIYLA MÜCADELENİN ÖNEMİNE VARMALIYIZ"

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binasında incelemeler yapıldığına dair soru üzerine ise Bakan Işık, dinlenmelere yönelik atılmış bir adım olduğunu belirterek, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda daha önce sahte isimlerle Türkiye'nin hiçbir şekilde terörle, uyuşturucuyla alakası olamayacak insanların farklı gerekçelerle dinlenmesi vahim bir durum. Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Buna cesaret edecek pervasız bir yapı var. Bu paralel yapıyla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu anlamayanlar, eminin bu dinleme kayıtları, hele hele birbiriyle alakası olamayan iki insanı aynı terör örgütünün iki üyesiymiş gibi sahte isimlerle dinleme pervasızlığını gösteren yapının eminin farkına varırlar. Bu pervasızlığı gösterenler, Türkiye'de adeta herkesi dinleniyoruz noktasına taşıyanların hukuk içinde yargıda hesap vermesi lazım. Zannediyorum buna yönelik atılmış önemli bir adım" diye konuştu. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Türkiye Taksim Cnn Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

hasan ali kaldirim:

obir ulekelerde demirkirasi yolunda gidiyorda ondan

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title