Haberler

Bakan Gürcan: Şiddetle İlgili Mücadelemiz Devam Edecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, kadına yönelik şiddetle ilgili olarak, "Kadına dönük şiddetle ilgili önleme ve izleme merkezlerimiz var. Şiddet izleme ve önleme merkezlerinin sayısını arttıracağız. Şiddetle ilgili mücadelemiz de devam edecek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, kadına yönelik şiddetle ilgili olarak, "Kadına dönük şiddetle ilgili önleme ve izleme merkezlerimiz var. Şiddet izleme ve önleme merkezlerinin sayısını arttıracağız. Şiddetle ilgili mücadelemiz de devam edecek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere geldiği Eskişehir'de ilk olarak Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Bakan Gürcan Valilik önünde kendisini karşılayan Vali Güngör Azim Tuna ve beraberindekilerle tek tek tokalaştı. Valilik anı defterini imzalayan Gürcan kendisinin 20 yıla yakın süre Eskişehir'de yaşadığını, Anadolu Üniversitesi'nden mezun olduğunu, aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Eskişehir'e gelmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 20 yılımın geçtiği bir şehir burası. Kendi memleketimden daha fazla Eskişehir'de yaşadım. O yüzden heyecanlıyım. Eskişehir'in bana katkısı büyük. Burada okudum. Buranın üniversitesinde eğitim gördüm."

Bakan Gürcan, Valilik ziyaretinin ardından Tepebaşı İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen Hasta Kabul kursunu tamamlayan 40 kadın kursiyere sertifikalarını verdi. Gürcan konuşmasında, "Burada bulunuşumuzun esas sebebi hasta ve yaşlı kursunu bitirmiş 40 kadın kursiyerimize sertifika vermek. Bu konu oldukça önemli. Biz hep aile işlevlerini aile içinde sosyalleşmeyle sağlarız. Bunu da bir toplumsal edinim diye gösteririz. Ama bugün biliyoruz ki birçok alanın kendi alanında özel bilgi, beceri ve donanımlara ihtiyacı vardır. Özellikle yaşlı bakım dediğimiz alan geleceğin belki de meslek formasyonu noktasında bir anlam taşıyor" dedi.

Törenin ardından basın mensuplarının yönelttiği çeşitli soruları da yanıtlayan bakan Ayşen Gürcan, AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan doğum yardımlarıyla ilgili soru üzerine, "Bunu zaten 2015 Mayıs'tan beri veriyoruz. Nüfusun yaşlanmasına ilişkin çözüm modeli olarak önerdiğimiz bir şey. Bunu vermeye devam edeceğiz. Bu bir kereye mahsus bir şey değildi. Bundan sonra da bu yardımlar devam edecek" diye konuştu.

Gürcan bir gazetecisinin, "Eskişehir'de son 18 ayda 7 kadın cinayeti meydana geldi. Bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var mı?" sorusuna da "Yapılıyor zaten. Biliyorsunuz aileye dönük daha doğrusu kadına dönük şiddetle ilgili önleme ve izleme merkezlerimiz var. Bu konuyla ilgili yönetmeliğimiz çıkmak üzere. Daha dün Sivas'ta açılışını yaptık. Şiddet izleme ve önleme merkezlerinin sayısını arttıracağız. Şiddetle ilgili mücadelemiz de devam edecek" yanıtını verdi.

Bakan Ayşen Gürcan buradaki törenin ardından Şahin Park Otel'de Eskişehirli kadın girişimcilerle yemekli toplantıda biraraya geldi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Ayşen Gürcan Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title