Haberler

Bakan Gürcan: "Kadına Yönelik Şiddetle İlgili Mücadelemiz Devam Edecek"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Bakan Gürcan, Tepebaşı Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Halk Eğitim Merkezi Hasta Kabul Kursiyerleri Sertifika Töreni'ne katıldı. Buradaki törende, Bakan Gürcan'ın yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve diğer ilgililer de hazır bulundu.

Tören sırasında konuşma yapan Gürcan, bugün yapılan işin belki kendi adına bir anlam ifade etmeyebileceğine dikkat çekerek, ama gelecek için çok büyük anlamlar ifade edebileceğini hatırlattı. Halk eğitim merkezlerinin, toplumun kalkınması, toplumun refahı ve toplumsal gelişimin sağlanmasında çok önemli merkezler olduğunu kaydeden Bakan Gürcan, "Burada bulunuşumuzun esas sebebi, hasta ve yaşlı kursunu bitirmiş 40 kadın kursiyerimize sertifika vermek. Bu konu oldukça önemlidir. Daha öncesinden beri biz hep aile işlevlerini, aile içinde sosyalleşmeyle sağlarız. Bunu da bir toplumsal edinim diye gösteririz. Ama bugün biliyoruz ki birçok alanın, kendi alanında özel bilgi, beceri ve donanımlara ihtiyacı vardır. Özellikle yaşlı bakım dediğimiz alan, geleceğin belki de meslek formasyonu noktasında bir anlam taşıyor" dedi.

DOĞUM YARDIMLARI

Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürcan, AK Parti'nin seçim beyannamesinde de yer alan doğum yardımlarıyla ilgili bir soruya, "Bunu zaten 2015 Mayıs'tan beri veriyoruz. Nüfusun yaşlanmasına ilişkin çözüm modeli olarak önerdiğimiz bir şey. Bunu vermeye devam edeceğiz. Bu bir kereye mahsus bir şey değildi. Bundan sonra da bu yardımlar devam edecek" yanıtını verdi.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE İLGİLİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Bakan Gürcan, "Eskişehir'de son 18 ayda 7 kadın cinayeti meydana geldi. Bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var mı?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Yapılıyor zaten biliyorsunuz aileye dönük, daha doğrusu kadına dönük şiddetle ilgili önleme ve izleme merkezlerimiz var. Bu konuyla ilgili yönetmeliğimiz çıkmak üzere. Daha dün Sivas'ta açılışını yaptık. Şiddet izleme ve önleme merkezlerinin sayısını arttıracağız. Şiddetle ilgili mücadelemiz de devam edecek." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşen Gürcan Eskişehir Tepebaşı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title