Haberler

Bakan Gürcan Gençlerle Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Eskişehir’de gençlerle bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Eskişehir'de gençlerle bir araya geldi.

Bakan Gürcan, Atatürk Spor Salonu'nda Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen "Güçlü gençlik güçlü toplum" adlı etkinliğe katıldı. Burada gençlere yönelik konuşma yapan Gürcan, Türkiye'nin en değerli kaynağının insan olduğunu söyledi. Gürcan, "Bizim değerli hazinelerimiz, bu toprakların en değerli kaynakları yeraltında değil. Yeraltı kaynakları işlenmediği, pazara çıkmadığı zaman ne ekonomiye ne de o ülkenin refahına bir katkısı olmaz. Oysa bu ülkenin en büyük kaynağı yer üstündedir. En büyük potansiyeli insandır. İşte sizler Türkiye'nin en zengin kaynağı, potansiyeli ve gücüsünüz" dedi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜTÜPHANELERİ BİR TIK ÖTEDE"

Bugün bilimin hiçbir matematiksel hesapla ölçülmeyecek bir hızla katlanmakta olduğuna dikkat çeken Gürcan, "Bilgi cebimizde, evimizde. Dünyanın en büyük kütüphaneleri bir tık ötede. Yeryüzünün neredeyse tüm bilgisi önümüzde, üniversitelerine girebiliriz. Fakat burada bizi bekleyen tehlike 'bilgi kirliliği...' O kadar çok doğrulanmamış, bilimselliği kanıtlanmamış bilgi sağanağına maruz kalıyoruz ki, onları ayıklamak, en doğruya ulaşmak yükümlülüğündeyiz. Doğru bilgi ise elimizde bir şablon olması, turnusol kağıdımız bulunmasıyla mümkündür. İyi ve kötü, doğru ve yanlışı, zararlı ve yararlı bilgi ancak bizim elimizde bulunduracağımız ölçülerle ayrışabilir. Tam da bu yüzden medeniyetimizi tanıyacağız. Medeniyet değerlerimizi öğreneceğiz. Bu bizim turnusol kağıdı gibi elimizde tuttuğumuz değer olacak" diye konuştu.

"SEÇİLME YAŞININ 18'E YAŞA KAZANDIRILMASI GEREKİYOR"

Bakan Gürcan, seçilme yaşının 18 yaşına indirilmesi gerektiğini de ifade ederek, "Biliyorsunuz seçilme yaşımız da 25 oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun daha da aşağı çekilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Seçme iradesi olan insan, seçilme iradesi de taşımalıdır. Peygamber efendimiz genç sahabelerine nasıl güvendiyse, ecdadımız gençleri nasıl bir hazine olarak gördüyse, Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin gençlerine nasıl güveniyorsa, ben de sizlere öyle güveniyorum. Seçilme yaşının 18'e yaşa kazandırılması gerekiyor. Gençlerin iradesi önemlidir" şeklinde konuştu.

Son dönemin klişe laflarından birisinin de, "demokrasi sadece sandık değildir" olduğunu hatırlatan Gürcan, şöyle devam etti:

"Doğru olmasına doğru ama bu lafı sandığa ve millet iradesine saygı duymadan sarf ediyorsanız laf cambazlığından başka bir şey yapmıyorsunuz demektir. Evet, demokrasi sadece sandık değildir. Ama demokrasi sandıkta başlar ve bu demokrasinin ilk kuralıdır. Sandığa sahip çıkmak, milli iradeye sahip çıkmaktır. Oy kullanmakta öyle eğer siz oy kullanmazsanız sizin iradeniz yerine başkasının iradesinin yönetime yansımasına göz yumuyorsunuzdur. Demokrasi, vatandaşların iradesinin seçme ve seçilme yoluyla idareye yansımasıdır. Oy kullanmamak, iradenin çalınmasına göz yummaktır."

"TÜM KİTAPLAR KUR'AN-I KERİM'İ DAHA İYİ ANLAMAK VE ÖZÜMSEMEK İÇİN OKUNUR"

Bakan Gürcan, gençlere okumaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Sizlerden ricam okumanız. Kendi tarihinizi, kültür ve medeniyetinizin şuurunu arttırmanız. Kendine 'Müslümanım' diyen herkes bu ilk emre muhataptır. Kendinizi sanal dünyanın, yapay ilişkilerine tutsak etmeyin. Kitap kokusunu, taze gazete kokusunu hissedin. Okuyun, okuyun. Kendi kültür havzanızdan başlayıp, dünya kültürlerine yelken açın. Fakat bir şeyi asla ama asla unutmayın. Bizim medeniyetimizde tüm kitaplar yalnızca bir tek kitabın daha iyi anlaşılması için okunur. Tüm kitaplar Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak ve özümsemek için okunur."

"GÜZELLİK ZORLA OLUR"

Gençlere, "Zorla güzellik olmaz" lafının doğru olmadığını aktaran Gürcan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sizlerin dikkatini iki yere çekmek istiyorum. Birincisi; dünyada aileler dağılıyor. Aile birliği değerini kaybediyor. Ailenize sahip çıkın. Aile olmanın değerini bilin. Birbirine saygı duyan, ilişkilerini ilk krizde koparan insanlar olmayın. Dikensiz gül bahçesi olmaz. Gülü sevende dikeni ile sevecek. Hani derler ya 'Zorla güzellik olmaz', sakın inanmayın. Güzellik zorla olur. Emek harcamadan, çaba sarf etmeden güzellik olmaz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE SİZİNLE BİRLİKTE YAŞLANACAK"

Gürcan, "Türkiye sizinle birlikte yaşlanacak" diyerek, şöyle konuştu:

"İkincisi ise, Türkiye nüfus olarak en güzel 30 senesinde olacak. İstatistiklere göre hızla yaşlanıyoruz. Avrupa yaşlandı. Ama Avrupa zengin oldu. Dünyayı söndürdü, biriktirdi öyle yaşlandı. Şimdi birikimini satıyor. Markalarını, büyük şirketlerini satarak, sosyal dengesini koruma derdinde. Biz şu an zengin bir ülke değiliz. Son 12-13 yıldır ciddi sıçrama yaptı. Aslında yıllardır geri bırakılmış alanlara büyük yatırımlar oldu. Yollar, köprüler, enerji ağları, iletişim ve haberleşme hatları… Bunlar bir ülkenin alt yapısıdır. Bunlar olmadan dünya ile rekabet edemezsiniz. Ticaret ve üretimde üst lige çıkamazsınız. Türkiye sizinle birlikte yaşlanacak." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ayşen Gürcan Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title