Haberler

Afyonkarahisar'ın Kurtuluşu Törenle Kutlandı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama töreni düzenlendi.

Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Divan Katip Üyesi Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, üst düzey askeri temsilciler katıldı.

TEMSİLİ YUNAN İŞGALİ

Türk halk oyunları ekibinin yanı sıra, Makedonya, Azerbaycan ve Bosna-Hersek'ten gelen konukların da kendi ulusal halk oyunlarını sergilediği törende, Yunan askerlerinin Afyonkarahisar'ı temsili işgali de canlandırıldı. Temsilde, Türk kızları eşlerini cepheye gönderdikten sonra Yunan askerlerinin işgali başladı. Türk askerlerinin Yunan askerlerini öldürmesiyle işgal sona erdi.

DEMOKRASİ YOKSA OY YERİNE CESET SAYILIR

Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet'in kurulmasında, işgale karşı yapılan Milli Mücadele'nin büyük önemi olduğunun altını çizdi. Günümüzde Cumhuriyet'in demokrasi ile taçlandığını belirten Çoban, "Halk, iktidarın iyi olup olmadığına karar verir. Bu açıdan en barışçıl el değiştirme yolu demokrasidir. Demokrasinin olmadığı bir ortamda iktidarların kurulması, devrilmesi kan ve gözyaşıyla gerçekleşmekte, oyların sayımı, yerini cesetlerin sayımına bırakmaktadır" dedi.

ZAFER MÜZESİ'Nİ ZİYARET

Çoban'ın konuşmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliği, Cumhuriyet Meydanı'nda bir konser verdi. Törene katılan protokol üyeleri, Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtulmasıyla birlikte Milli Mücadele'nin karargahı haline getirilen Zafer Müzesi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Çoban Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title