Haberler

Bakan Eker ve Ak Parti Millet Vekili Ardahan'a Geldi

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ve Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay Ardahan'a geldi.

Tarım Bakanı M. Mehdi Eker, Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay bir dizi temaslarda bulunmak ve Belediyemizin hizmete giren projelerinden olan 'Halk Pazarı'nın açılışını ve Hayvan Pazarı' nın temel atma törenini gerçekleştirmek üzere Ardahan'a geldiler.

İlk olarak Ardahan Valiliğini ziyaret eden M.Mehdi Eker, çalışmalarla ilgili bir eylem planı uygulayacaklarını ifade ederek yaptığı konuşmasında, Bugüne kadar Ardahanlının, yetiştirdiği hayvanını kentte tutamadığına dikkat çekti, Bakan Eker ''Burada yetiştirilen hayvanlar hep il dışına gönderilmiş. Bu faaliyetin hakikatte en az gelir getiren tarafı. Halbuki, yetiştirilen hayvanlar burada değerlendirilir, burada kesilir, burada katma değere dönüşürse kuşkusuz bu bölgenin kalkınmasına, bu bölgenin ekonomisine, güçlenmesine ve burada istihdam yaratılmasına çok daha yüksek düzeyde yardım eder. Biz bunun üzerinde duruyoruz. Nasıl burada gıdayı sanayiye çeviririz, buna bakıyoruz. Burada bir yapısal değişim ve dönüşüm gerekiyor hayvancılıkta. Biz burada barınak sorununun bulunduğunu da biliyoruz. Batı ile doğu arasında farkı ortadan kaldırmamız lazım.'' dedi.

Ayrıca Eker, Kars-Ardahan-Artvin kırsal kalkınma projesini uygulandığını vurgulayarak. Yayla turizminde büyük bir potansiyel olduğunu söyledi. Çıldır Gölü gibi bir tabiat harikasının olduğunu ve Bunun gibi birçok turistik değeri ekonomiye kazandırma imkânımız var. Bunları değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Bakan Eker, Arka Arkaya Hizmete Giren Belediye Projelerinden Olan Halk Pazarının Açılışını Yaptı

Valilik ziyaretinin ardından, Bakan Eker, Milletvekili Atalay, Vali Azizoğlu, Belediye Başkanımız, Ak Parti il Başkanı ve beraberindekiler ile hizmete giren halk pazarının açılışını yaptılar.

Halk pazarı hakkında bilgi veren Başkan Köksoy, kısa bir konuşma yaptı daha sonra kurdele kesildi ve Bakan M.Mehdi Eker'in onuruna verilen iftar yemeğinde davetlilerle birlikte iftarlarını açtılar.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanımız; bugün sayın bakanımız bizleri şereflendirerek Ardahan'a üçüncü kez geldi. Daha önce Ardahan'a geldiğinde Ardahan da Kafkas arı gen merkezinin kurulmasını sağladı. Bu anlamda kendisine müteşekkiriz. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde geldiğinde ise Kars-Ardahan-Artvini içine alan kırsal kalkınma programına Ardahan'ı dahil etmiştir. Bugünde bu kapalı halk pazarının açılışını yapmıştır. Bu arada bir ayrıntıyı da dile getirmek istiyorum, bu projemizin %30'unu hükümetimizin döneminde kalkınma ajansından hibe olarak aldık %70'inide Belediyemiz bütçesinden karşılandığını söylemek istiyorum"dedi.

"Ardahan Kafkas Arısının Gen Merkezi oldu"

Başkan Köksoy'un ardından konuşma yapan Bakan M.Mehdi Eker, "Bir kez daha aranızda bulunmaktan memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Burada içinde bulunduğumuz belediyemiz tarafından yapılan kapalı halk pazarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. bu projeyi gerçekleştiren değerli Belediye Başkanına ve takım arkadaşlarına ayrıca kalkınma ajansına da çok teşekkür ediyorum. Kafkas arının gen merkezi olduğu, Ardahan'ın her gün biraz daha gelişme yönünde yol kat etmektedir. Bizde eğitim, sağlık alt üst yapı gibi ve teşvik paketleriyle içine özel sektörü de alarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretimde de biz daha çok hayvancılık yönünde gelişmesi için bir takım karar alıyoruz. Yarın bir temel atma törenimiz var, yarın orda bir arada olacağız. İnşallah Ardahan'a ve Ardahan'ın hayvancılığı için daha fazla katma değer üretecek bir yapıya dönüşecek yeni bir eylem planı ile yeni bir projeyle inşallah önümüzdeki günlerde uygulamaya başlatacağız bunu özellikle sizlerle paylaşmak istedim. Kars – Ardahan – Artvin için önemli kararlar aldık hazineden destekle birlikte Ardahan'ın kalkınması için bu parayı Ardahan'da kullanacağız. Hükümetimizin uyguladığı bölgesel programlar çerçevesinde Ardahan'ın kalkınmasını sağlayacağız.

Birlik beraberlik vurgusu yapan Bakan Eker, hükümetin başlattığı çözüm süreci ile ilgilide bu sürecin ve bu alandaki kararlılığını herkesin önünde Başbakanımız dile getirmiştir ve bu konuda asla geri adım atılmayacağını söyledi.

İftar Yemeği Sonrası Bakan Eker Ardahan Belediyesini Ziyaret etti

Yemek sonrasında Belediyemizi ziyaret eden Bakan Eker'e Belediye Başkanımız şehrimizde Ardahan Belediyesinin yaptığı yatırımlarla ilgili sunum gerçekleştirdi. Ziyaret sonrasında defteri imzalayan Bakan Eker, Ak Parti İl binasına giderek burada partililerle bir araya geldi.

Ak parti İl Başkanı Yunus Baydar kısa bir konuşma yaptıktan sonra, Bakan Eker yaptığı konuşmasında; Ardahan'da 13 bin kayıtlı çiftçi olduğunu ve çiftçilere ait 76 bin hektarlık bir arazinin mevcut olduğunu kaydetti. Eker, Ardahanlıların özel sektörün, devletin verdiği teşviklerden yararlanmasını istedi.

Yapılan bazı projelerde devletin 100 liraya karşı 116 lira destek verdiğini vurgulayan Eker, "Yani harcadığının daha fazlasını devlet teşvik olarak karşılıyor. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu ilk çağrıda 30 tane proje kabul etti. 30 proje, bu çok büyük bir şey. 30 proje için de toplam tutar 9.5 milyon lira. Bu da Ardahan gibi bir vilayet için çok önemli. Bunun hibe desteği 5 milyon lira. Yarısından daha fazlası. Dikkatiniz çekiyor mu? Hibe. Geri almıyoruz. Et ve et ürünleri üzerine yeter ki, doğru proje yapılsın" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Orhan Atalay Ak Parti Ardahan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title