Haberler

Bakan Eker´Den Kırmızı Et Fiyatı Yorumu

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, MÜSİAD'ın Elazığ'da düzenlediği toplantıya katıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, MÜSİAD'ın Elazığ'da düzenlediği toplantıya katıldı. Kırmızı et fiyatının düşmediği tezine katılmadığını belirten Bakan Eker, "Fiyatlar düşme eğilimine girdi" dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından hazırlanan, "Türkiye'nin tarımsal gücü ve geleceği" konulu rapor, Elazığ'da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de katıldığı geniş katılımlı bir toplantı ile basına tanıtıldı. Akgün Otel'de düzenlenen toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardar, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Elazığ Valisi Mammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat üniversitesi Rektörü Prof. DR. Feyzi Bingöl ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Metin Bulut, hazırlanan raporun ve toplantının Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulundu. Daha sonra, Türkiye'nin tarımsal güvü ve geleceği konulu rapor hakkında detaylı bilgi veren MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardar, raporun Türkiye'nin kalkınmasında tarımın temel rol oynaması gerektiğini savundu. Tarımda yüksek verimin elde edilmesi gerekliliğine işaret eden Vardar, "Tarımda yüksek verim elde edilmeli ve katma değer artırılmalıdır. Sahip olunan doğal flora zenginliği korunmalıdır. Gıda güvenliğini temin edecek mekanizmalar geliştirilmelidir. Çiftçilere eğitim seferberliği başlatılmalı ve ziraat mühendisi istihdamı arttırılmalıdır. Buğday ve tahıllarda kalite ve verimlilik arttırılmalıdır. Yağlı tohumlar konusunda ciddi çalışmalar yapılmalı ve bir konsey kurulmalıdır. Hayvancılıkta barınma koşulları ve hastalıklarla mücadele büyük önem taşımaktadır. Yem bitkileri acilen geliştirilmelidir" başlıkları adı altında uzun süren bir konuşma yaptı.

Son olarak konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise MÜSİAD'ın hazırladığı raporu Elazığ'da açıklamasının çok anlamlı olduğunu belirterek, raporun hazırlanmasında emeği geçenleri kutladığını söyledi. Türkiye'nin 19'uncu yüzyıldaki tarım politikalarıyla başladığı konuşmasından Bakan Eker, bugüne kadar süregelen hükümet icraatları başlıklar halinde anlattı. Türkiye tarım kanununu 2004 yılında ilk kez iktidarları döneminde çıkarıldığını ifade eden Bakan Eker, tarım sigortasını da aynı yılda çıkardıklarını anlattı.

GAP, DAP VE GOP projelerinin hayata geçmesiyle birlikte dünya çapında bir atılım gerçekleştirileceğini kaydeden Bakan Eker, kırmızı et fiyatlarının da düştüğü yönündeki teze katılmadığını dile getirdi. Bakan Eker, "Kırmızı et fiyatlarının düşmediği tezine katılmıyorum. Düşme eğilimine girdi. Üretici fiyatlarıyla baktığımızda 16 liranın altında. Bu şu demek, eğer bir yerde 24 liradan kıyma satılıyorsa, orada spekülasyon vardır. Yüksek kar oranı vardır. Kısa vadede alacağımız tedbir, piyasadaki et talebini yükseltmekti. Bir düşüş var, gerek perakende gerekse de toptanda, ama arzu ettiğimiz düzeyde değil. Kasım ayına da bu düşüşler yansıdı. Piayasa dengeleninceye kadar yasal mücadelemiz sürecek. Yüzde 18Ælik düşüş var ve dengeleninceye kadar ithal et uygulamamız sürecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title