Haberler

Bakan Dinçer'den Yeni Öğretmenlere Telekonferanslı Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bursa'ya yeni atanan 500 öğretmene telekonferansla uyum eğitimi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bursa'ya yeni atanan 500 öğretmene telekonferansla uyum eğitimi verdi.

Bursa'ya yeni tayin olan 500 öğretmene Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Oğuz Kaan Köksal Çok Amaçlı Salonu'nda 5 gün boyunca uyum eğitimi verilecek. İlk günkü programa Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer telekonferansla bağlanıp, yeni atanan öğretmenlere hitap etti. Bakan Dinçer, yeni atanan öğretmenlere tavsiyelerde bulunurken, görevlerinde başarılar diledi. Bakan Dinçer'in konuşmalarının ardından öğretmenlere 4+4+4 ile ilgili uygulanan esaslar ve bilişim teknolojisinin eğitim sistemine katkısı hakkında bilgiler verildi. Yeni atanan öğretmenler bütün programları dikkatli şekilde dinleyip not aldı.

Bursa'ya yeni tayin olan 500 öğretmene ilk dersi Bakan Dinçer'in verdiğini belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Bu sisteme geçen yıl başlamıştık. Öğretmenlere hoş geldin demek ve ilimizi tanıtmak istedik. Onlara neler yapmaları, nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatacağız. Bursa'da ne gibi değerler var, bu değerler sonucunda ne tür çalışmalar yapılacağını paylaşacağız. Arkadaşlarımız yapılan bu eğitimlerle öğretmen olduklarında gurur duyarlar. Bu hızla eğitim ve öğretim yılına girer ve inşallah başarılı olurlar" dedi.

"BURSA 4+4+4'ÜN İÇİNDE"

Yeni sistemin iyi tanıtılması gerektiğini söyleyen Gülsar, "Bakanımız bağlanıp yeni atanan öğretmenlere bilgiler verdi. Bursa 4+4+4'e önceden hazırlandı. Hazırlıklarımızı eğitim-öğretim yılı başlamadan, kanun çıktıktan sonra yaptık. Sınıflarımız çok normal. Birinci sınıf mevcutları 30 ile 35 kişi arasında değişiyor. Bazı okullarda bu sayı daha da düşebiliyor. Yani sınıflarımız çok kalabalık değil" ifadelerini kullandı.

Yenin sisteme girerken hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Gülsar, "Her sene başlangıcında çeşitli sıkıntılar olabilir. Bu sıkıntıları veliler, öğretmenler ve öğrencilerimiz dert etmesin. Bütün sıkıntılarla baş edecek güçteyiz. Yeterli eleman ve okulumuz var. Anında müdahale edip sıkıntılarımızı aşacağız. Biraz sabırlı olup heyecanlanmamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bursa'ya 500 yeni öğretmen tayin edildiğini söyleyen Gülsar, "Bu bizim için güzel bir rakam. Bursa öğretmenler tarafından en çok istenen iller arasında bulunuyor. Bursa'ya 500 öğretmen fazladan geldi. Zorunlu tayinler ve eş durumundan dolayı geldi. Bursa'nın öğretmen açığı yok" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atilla Gülsar Kaan Köksal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title