Haberler

Bakan Çağlayan, Mut'ta İftar Yemeğine Katıldı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Karayoluyla Mut ilçesine gelen Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, Cumhuriyet alanında düzenlenen iftar programında Mutlularla yakından ilgilenerek onların sorunlarını dinledi. Bakana; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bakan Çağlayanın Yardımcısı Mustafa Sever, İlçe kaymakamı Mustafa Şahin ve Belediye Başkan'ı Murat Orhan da eşlik etti.

İftardan önce bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, "Ben de Mutlu olmaktan şeref duyuyor ve onur duyuyorum. Böylesine güzel bir Ramazan akşamında hayırların ve kardeşliğin her türlü güzelliğin yaşandığı böyle bir ortamda, yine Mut Belediyemizin yapmış olduğu bir iftar sofrasında sizlerle beraber olmayı kendime görev kabul ettim" dedi.

Mut'a gelince eli boş gelmedik diyen bakan Çağlayan, "Sizin bir evladınız olan ve bana emanetiniz olan Mustafa Sever'i, Sayın Başbakanımızın takdiriyle Bakan yardımcısı yaptık, hayırlı uğurlu olsun. Size o kadar güvendik ki sizin içinizden çıkmış bir evladınızı sağ kolum yaptık. Ümit ediyorum ki en iyi şekilde benim ulaşamadığım yerde benim direkt arada hiçbir aracı olmaksızın, direkt benimle çalışan biri olarak beni ve Bakanlığımızı her yerde temsil edecek" dedi.

Çağlayan, "Ben Mut'a ve Mutlulara bir şey söylemiştim; bizden yapamayacağımız şeyleri asla beklemeyin ama Allah'ın izniyle yapacağımız ne varsa, neye söz vermişsek, evvel Allah onları yaparız. Ama biz başkası gibi aldatan olmayız. Yapamayacağımız şeyleri de hiç kimseye söylemeyiz. Onun için sizin yanınıza başımız dik, alnımız açık geliyoruz. Bizde mevki makam yoktur. Hizmet nerede gerekiyorsa orada oluruz. Türkiyemizi son 9 yılda getirmiş olduğumuz gerek ekonomide, gerek sağlıkta, gerek eğitimde, gerekli olan alt yapı hizmetlerinde getirmiş olduğumuz bu seviyeyi Allahın izniyle daha üst seviyelere taşıyacağız" dedi.

Bakan Çağlayna, "Siz Mutlulara bir söz vermiştik hatırlayın. Demiştik ki 'Mut'un adını sadece Mersin'de değil, sadece Türkiye'de değil, evvel Allah Mut'un adını dünyaya yazacağız' demiştik. Dünyanın en başarılı ekibi olan THY'nin bir uçağına Mut adı verilmesini istiyoruz; işte verdik, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"Böyle günlerde kardeşlerin kardeşlerle görüştüğü zenginin fakirin halinden anladığı, zenginin fakirle birlikte aynı sırada olduğu, eşit olduğu, herkesin nimetlerini birbiriyle paylaştığı iftar yemeğindeyiz, hepinize afiyet olsun" diye Bakan Çağlayan, daha sonra orucunu açtı.

Bakan Çağlayan, iftar yemeğinin ardından karayoluyla Gülnar ilçesine gitti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sever Çağlayan Mersin Mut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title