Haberler

Bakan Bozdağ: 17 Aralık Operasyonun Ardından Açığa Alınan Kimse Yoktur

TBMM Adalet Komisyonu, HSYK'nın yetkilerini Adalet Bakanı'na bağlayan yasa teklifini görüşüyor.

TBMM Adalet Komisyonu, HSYK'nın yetkilerini Adalet Bakanı'na bağlayan yasa teklifini görüşüyor. Gergin geçen görüşmelerde tansiyon zaman zaman yükseliyor.

Verilen aranın ardından görüşmeler tartışmalı bir şekilde devam ediyor.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna dikkat çekerek, hükümeti eleştirdi. Yılmaz, "Paralel devletin oluşmasında birinci sorumlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. O insanları o noktalara siz getirdiniz. Beraber hukukun önünü açtığınız, hak hukuku savunduğunuz insanları bugün eğer paralel devlet, çete diyorsanız bu işte yargılanması gereken Sayın Bozdağ ve Sayın Başbakan" dedi.

-"200 VEKİL GÜLEN'İ ZİYARET ETTİ"-

MHP'li Yılmaz, "cemaatle AK Parti'nin arası ne oldu da açıldı?" diyerek, "O zaman bu paralel devlet ve çetenin başı sizsiniz. İçinizden en aşağı 200'e yakın milletvekilli Pensilvanya'ya Gülen'in ziyaretine gitti, icazet aldı" diye konuştu.

MHP'li Yılmaz, Komisyonu'nun Anayasa ve İçtüzük kuralları dışında çalıştığını belirterek, komisyonun, "Orman kanunuyla" çalıştırıldığını savundu. Mesleği orman mühendisi olan Yılmaz, "İster ormancı olsun ister olmasın, bir yerin orman olmasına orman bakanı karar veriyordu. Sizde şimdi ister hakim ister savcı olsun bir insanın suçlu olup olmadığına adalet bakanı karar veriyor. Burada Anayasa'ya aykırılık yoksa hukukçu kalmamıştır. Ben ormancı olarak olaya el koymak istiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

-"FARELERİ TEMİZLEDİK"-

MHP'li Yılmaz'a,Hükümetlerinin icraatlarını anlatarak yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, hükümetleri döneminde yolsuzlukla ciddi mücadele yapıldığını savundu. Bozdağ şöyle konuştu:

"Türkiye, IMF'ye borç verebilir ülke konumuna geldi. Hükümet olarak ortaya koyduğumuz mücadelenin sonucudur. Hazine'ye uzanan elleri de kırdık, oranın içindeki fareleri de temizledik. Türkiye güçlü bir ekonomiye sahiptir. Yolsuzlukla ilgili kim olursa olsun üzerine gidilmesi gerektiğini ifade ettik. Sayın Başbakan da ifade etti. Kim olursa olsun yolsuzlukla ilgili bir şey varsa üzeri örtülmez. Sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade ettik. Bu konuda sıkıntımız ve rahatsızlığımız yok, olması mümkün değildir."

Yolsuzluk operasyonu sırasında soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğine bir kez daha dikkat çeken Adalet Bakanı, "Soruşturmaların gizli yürütülmesinin ana nedenlerinden biri insanların lekelenmemesi hakkını muhafaza etmektir. Gizlilikten amaç, soruşturma yürütülürken insanların onurunu korumaktır. Soruşturmaların gizliliği maalesef ihlal ediliyor. Arama sırasında bir soruşturma işleminde polis, kameralar, gazeteciler kapıda... Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden uygulamalardır" dedi.

Bakan Bozdağ, 17 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından atamalara yapılan eleştirilere de, "Açığa alınan kimse yoktur. Görev yeri değiştirilenler vardır. Bu işlemlerin tamamı yargı denetimine açıktır. Haksızlığa uğradığını düşünen varsa yargıya gidebilir. Hükümet de herkes de yargı kararına uyar" diye konuştu.

-5 GÜNLÜK DARP RAPORU-

Bu arada Adalet Komisyonu toplantısında, yaşanan arbedede yaralanan Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğli ile CHP'li Müslüm Sarı'nın 5 günlük darp raporu aldıkları belirtildi. Eminağaoğlu ile Sarı'nın, yaşanan kavgalı oturumun ardından Güven Hastanesi'ne gittikleri, ilk muayenelerinin ardından 5 günlük rapor aldıkları söylendi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Seyfettin Yılmaz Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title