Haberler

Erzincan'da zamanla yarış sürüyor! İşçilerin 3'ü bir lokasyonda, 6'sı ayrı bir yerde

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz" diye konuştu. Öte yandan faciayla ilgili soruşturma kapsamında 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Erzincan'daki altın madeninde meydana gelen toprak kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken kameraların karşısına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "İşçilerden 3'ünün bir lokasyonda 6'sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz" diye konuştu.

3. GÜNDE İŞÇİLERE HALA ULAŞILAMADI

800 bin metrekareye yayılan 10 milyon metreküp toprak üzerinde yaklaşık bin personelle devam eden aramalarda işçilere hâlâ ulaşılamadı. Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile İstanbul Teknopark İstanbul Araştırma Merkezi'nden gelen uzman ekipler, AFAD, JAK, PAK, TSK ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama-kurtarma ekipleri, 100 dönümlük alanda çalışma yürütüyor. Ekipler radar ve dronlar yardımıyla, işçilerin içerisinde bulunduğu düşünülen konteyner ve araçların yerini belirlemeye çalışıyor.

Bakan Bayraktar: Erzincan'daki heyelan alanında işçilerin 3'ü bir lokasyonda, 6'sı ayrı bir yerde

"3'ÜNÜN BİR LOKASYONDA, 6'SININ DİĞER LOKASYONDA OLDUĞUNU BELİRLEDİK"

Bugün netice alınacağını umduklarını söyleyen Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Hakikaten çok büyük bir heyelan. 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu belirledik. Adeta tüm arkadaşlarımız kahramanca bütün riskleri alarak bu kurtarma faaliyetlerine daha yoğunluk verecekler. İnşallah ümit ediyorum bunlardan da netice alırız. Ailelerin, işçi kardeşlerin beklentileri var. Biz de bunlara cevap verebilmek için çalışıyoruz.' dedi.

"KUSUR VARSA YARGI GEREĞİNİ YAPACAK"

Sudan ve topraktan sürekli numune alındığını belirten Bakan Bayraktar, "Halk sağlığını tehdit eden durum yok. Kusur varsa yargı gereğini yapacak. Soruşturmada 8 şüpheli adliyeye sevk edildi" açıklamasında bulundu.

Bakan Bayraktar: Erzincan'daki heyelan alanında işçilerin 3'ü bir lokasyonda, 6'sı ayrı bir yerde

"ÜST DÜZEY ŞİRKET YÖNETİCİLERİ BURADA"

Bayraktar, "Üst düzey şirket yöneticileri burada. Bizimle uyumlu şekilde çalışmaya gayret ediyorlar" şeklinde konuştu.

SİYANÜR TESTLERİ SÜRÜYOR

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini söyledi, "Halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir" dedi.

Haberler.com / Kübra Çolakbüyük - Güncel

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Erzincan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

AYBARS TÜRKYILMAZ:

Allah rahmet eylesin hepsine..Bu ülkede neyin hesabı soruldu ki bunun sorulsun..Türkiye’de son 20 yılda hayatta kalanlara gazilik ünvan verilmeli :(((

438
81
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Takdir i ilahi, mukadderat, işin fıtratında var gereken yapılacaktır elhamdülillah inşallah..... durmak yok devam devam her şeye ama her şeye devam

yanıt168
yanıt115
Mehmet Vatandaş:

milletin ironiden anlamadığını unutmuştum, neyse

yanıt157
yanıt17
Oğuzsoyu:

Siz hala olan her olaydan yaşanan her şeyden oy çıkarmaya çalışın.

yanıt17
yanıt37
Oğuzsoyu:

Mehmet Vatandaş. Boş yapıyorsun

yanıt24
yanıt83
Nuri Aga:

Anladım seni vatandaş Mehmet

yanıt13
yanıt10
Abdullah Deyerli:

Birazı ölüyor , birazınıda cezaevine gönderiyor, geride kalan aileler acı çekiyor ,birileri kahramanlığa devam iyi yöntem

140
21
yanıtYanıtla
Son Yörük:

Allah yardımcısı olsun işçilerimiz vede ailelerin.Icimden geçen bu yabanci şirketleri gönderin ülkenin değerleri bu cevherler bu memleket faydalansın yarın bu adamlar gider ici boş dağlar heyelan riskiyle kalırız.Hersey özellesti anlıyorum ama madeni bari vermeyin kimseye.

142
10
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İşimiz Allah'a kaldıysa , bunlar daha çokkk....

yanıt26
yanıt57
Ay kural:

Toprağa dünya kadar siyanür karıştırmışlar. Yağmur yağdığında suyla siyanür birleştiğinde ölümcül etkiye sahip olmuyor mu. Toprak kayması ile siyanür bölgeye dağıldı.

100
7
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title