Haberler

Bahçelievler'deki Ulus Apartmanı Tahliye Edildi

Güncelleme:

Bahçelievler'de 24 yıl önce yapılan 8 katlı Ulus Apartmanı, bitişiğinde yapılan temel kazısı sırasında hasar aldıktan sonra belediye ekiplerince tahliye edildi. Apartmandan alınacak olan karot örneği sonucuna göre, yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

BAHÇELİEVLER'de 24 yıl önce yapılan 8 katlı Ulus Apartmanı, bitişiğinde yapılan temel kazısı sırasında hasar aldıktan sonra belediye ekiplerince tahliye edildi. İki katının kaçak olduğu öğrenilen Ulus Apartmanı'ndan alınacak olan karot örneği sonucuna göre, yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

Şirinevler Mahallesi, Hasan Tahsin Sokak'ta dün inşaatın temel kazısı sırasında, yan taraftaki 17 daireli 24 yıl önce yapılan Ulus Apartmanından sesler duyuldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine belediye ekipleri geldi. Yapılan incelemenin ardından 8 katlı bina, zabıta ekiplerince tahliye edildi. Apartmanın bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı. Apartmandakilerin birçoğu akrabalarının yanına yerleşirken bir aile ise belediyenin misafirhanesine yerleştirildi. Ulus Apartmanı'nın bitişiğindeki bina duvarı ile arasında yaklaşık 5 santim derinliğinde boşluk oluştuğu görülürken, bina duvarlarında da çatlaklar görüldü.

KAROT ÖRNEĞİ SONUCUNA GÖRE KARAR VERİLECEK

Ulus Apartmanı için 1998 yılında inşaat ruhsatı alındığı, inşaatın 1999 yılında tamamlandıktan sonra kaçak 2 kat daha yapıldığı belirlenerek aynı yıl tutanak tutulduğu öğrenildi. Bina sakinlerinin kısa bir süre önce Bahçelievler Belediyesi'ne kentsel dönüşüm için başvurduğu, belediye ekipleri ise 1 Ağustos 2023 tarihinde bina sakinlerine tebligat göndererek 10 gün içerisinde karot örneği aldırmaları gerektiğini bildirdi. Binadan bu süre içerisinde karot örneği alınmadığı öğrenildi. Belediye ekiplerinin bugün binadan alacağı karot örneği sonucuna göre binanın yıkılıp yıkılmayacağına karar verileceği belirtildi. Öte yandan bina sakinlerinin ise apartman önünde bekleyişi sürüyor.

"AKRABAMDA KALIYORUM"

Apartman sakinlerinden Kadir Yılmaz, "Dün öğlen saatlerinde temel atılma esnasında binada bir sarsıntı olduğunu bina sakinleri dile getirdi. Ardından şikayette bulunuldu.  Belediye ekipleri binayı boşalttı. Ben dışarıdaydım. Geldiğimde böyle bir durumla karşılaştım. Herkes aşağıdaydı. Şimdi belediye görevlilerini bekliyoruz.  Şu an akrabamda kalıyorum. Malum dışarıdaki fiyatlar, kira farkları... Artık bu ilerleyiş nasıl olacak bilmiyorum. Bekliyoruz.  Eşyalarımızı şu an alamadık. Çünkü malum acele boşalttılar. Kimseyi içeride tutmadılar, mühür vurdular. İki gündür beklemedeyiz. Bina 1999 senesinde yapıldı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Ulus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title