Haberler

Bahçeli, Kaset Skandallarını Başkanlık Divanı'nda Değerlendirecek

Peşpeşe gelen kaset skandalları ile sarsılan MHP olası yeni kaset skandallarına karşı strateji belirlemeye çalışıyor.

Peşpeşe gelen kaset skandalları ile sarsılan MHP olası yeni kaset skandallarına karşı strateji belirlemeye çalışıyor Peşpeşe gelen kaset skandalları ile sarsılan MHP olası yeni kaset skandallarına karşı strateji belirlemeye çalışıyor. Daha önce kurmaylarına "kaset şüphesi olan hemen istifa etsin" diye ültimatom veren Bahçeli, bugün akşam saatlerinde toplanacak Başkanlık Divanı'nda bir kez daha konuyu değerlendirecek.

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde MHP, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ve İstanbul üçüncü bölge dördüncü sıra milletvekili adayı İhsan Barutçu'nun kaset skandalı ile bir kez daha sarsıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ikinci kaset skandalıyla ilgili dün İstanbul'da aday tanıtım toplantısında kaset skandallarıyla ilgili AKP'li İbrahim Faruk Bayındır'ı adres gösterirken, bugün de akşam saatlerinde yapılacak Başkanlık Divanı toplantısında kurmaylarıyla konuyu değerlendirecek. Bahçeli ilk kaset skandalının ardından "kaset şüphesi olan hemen istifa etsin" çağrısında bulunmuştu.

-DİDİNMEZ VE BARUTÇU İSTİFALARINI SÖZLÜ OLARAK VERDİ-

İkinci kaset skandalında adı geçen Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul birinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Bülent Didinmez ile İstanbul üçüncü bölge dördüncü sıra milletvekili adayı İhsan Barutçu'nun da sözlü olarak Bahçeli'ye istifalarını bildirdikleri kaydediliyor. Dün İstanbul'da yapılan aday tanıtım toplantısına katılmayan Didinmez ve Barutçu'nun istifalarına ilişkin açıklamanın bugün MHP Genel Merkezi'nden yapılması bekleniyor.

-İSTİFA EDERLERSE MHP 4 EKSİKLE SEÇİME GİRİYOR-

Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun ilk kaset skandalının ardından hem partideki görevlerinden hem de adaylıktan istifa etmelerinin ardından yeni aday göstermeyen MHP, Didinmez ve Barutçu'nun resmi olarak adaylıktan istifa etmeleri halinde 4 eksik adayla seçime gitmiş olacak.

-ÇOBANOĞLU YURTDIŞINA ÇIKTI-

Bu arada ilk kaset skandalında adı geçen ve partideki görevinden ve adaylıktan istifa eden Metin Çobanoğlu'nun da yurtdışına çıktığı kaydedildi.

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title