Haberler

Bağlardan Kopan Jelibon "Ürgüp Köftürü" projesi tanıtıldı

Güncelleme:

KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından KOPSOGEP kapsamında desteklenen ve Ürgüp Belediyesi tarafından yürütülen "Bağlardan Kopan Jelibon Ürgüp Köftürü" Projesi Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk tarafından basına tanıtıldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından KOPSOGEP kapsamında desteklenen ve Ürgüp Belediyesi tarafından yürütülen "Bağlardan Kopan Jelibon Ürgüp Köftürü" Projesi Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk tarafından basına tanıtıldı.

Altıkapılı Mahallesindeki proje merkezinde açıklama yapan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, projenin KOP ve Ürgüp Belediyesi işbirliğiyle Ürgüp'e mal olmuş üzüm şırasının nişasta ile kaynatılarak elde edilen, Ürgüp'ün değerlerinden olan Ürgüp köftürünün üretim projesi olduğunu ifade etti. Açıklamasında Başkan Aktürk 12 Kursiyerle başladıkları projede doğal yöntemlerle köftür üretimine başladıklarını belirtti. Aktürk şöyle devam etti: "Buradaki temel hedefimiz Ürgüp'ün doğal kültürel zenginliklerinin dışında aynı zamanda üretim safhasındaki ürünlerini de öne çıkarıp Ürgüp'ün marka değerine bu ürünleri de tüm ulusal bazda tanıtarak katkı sunmak."

Ürünleri tüm Türkiye'ye tanıtmayı amaçladıklarını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "Pandemi sürecinde gördük ki ne kadar kendi kendimize yetebilirsek, o kadar başarılı oluyoruz. Bu vesile ile üreten çiftçilerimize teşvik ve ön ayak olmak istedik. Bugün için köftür ile başladık ama Ürgüp'e mal olmuş diğer ürünleri de bu proje kapsamında üretmeye devam edeceğiz. Ürgüp'ümüzü her noktada gelişimine vizyonuna katkı sağlamaya devam edeceğiz. Kan değerlerini yüksek seviyeye çıkardığını, anne sütünü artırdığını, E,B ve D vitaminleri içerikleri açısından da zengin bir ürün" olduğunu kaydetti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ürgüp Belediyesi Mehmet Aktürk Ürgüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title