Haberler

Babacan 5,5 Ay Sonra Cevap Verdi

CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat, 29 Mayıs'ta Dışişleri Bakanı Babacan'ın Yanıtlaması İstemiyle Soru Önergesi Verdi. Arat, Önergesinde Babacan'ın AP'de Yaptığı Konuşmasında Söylediği 'Türkiye'de Yalnız Azınlıklar Üzerinde Değil, Müslüman Çoğunluk Üzerinde de Baskı Var' Sözlerini Yanıtlamasını İstedi. Babacan, Önergeye Rekor Denebilecek Bir Sürede, Tam 5,5 Ay Sonra Yanıt Verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat, 29 Mayıs'ta Dışişleri Bakanı Babacan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Arat, önergesinde Babacan'ın AP'de yaptığı konuşmasında söylediği ''Türkiye'de yalnız azınlıklar üzerinde değil, Müslüman çoğunluk üzerinde de baskı var'' sözlerini yanıtlamasını istedi. Babacan, önergeye rekor denebilecek bir sürede, tam 5,5 ay sonra yanıt verdi.

Arat verdiği önergede Babacan'a “Avrupa Parlamentosu'nda yaptığınız konuşmada, 'Türkiye'de yalnız azınlıklar üzerinde değil, Müslüman çoğunluk üzerinde de baskı var' demişsiniz. Ülkenin Dışişleri Bakanı olarak, TBMM'de bu baskıların ne olduğunu kanıt ve belgeleri ile açıklar mısınız?” diye sordu.

Babacan'ın AP'de söylediği bu sözler Türkiye'de de günlerce tartışılmıştı. Herkesin bu sözleri unuttuğu dönemde Babacan'ın soru önergesini yanıtlaması Necla Arat'ı bile şaşırttı.

İşte Babacan'ın soru önergesine 168 gün sonra verdiği yanıt:

“Sorunuzda bana atfen işaret ettiğiniz ifadeler, benim ifadelerimle tam olarak örtüşmemektedir. Bununla birlikte, dini inanç özgürlüğü başta Anayasa olmak üzere, kanunlarımızın güvencesi altındadır. Herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Ülkemizde, özellikle 2000'li yılların başından itibaren yoğun şekilde devam eden reform süreci, din özgürlüğü kapsamı altındaki çalışmaları da içermektedir.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title