Haberler

B.Vanspor, Kırıkhan'ı da Geçti: 2-1

Güncelleme:

Belediye Vanspor evinde oynadığı karşılaşmada Kırıkhanspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

B.Vanspor'da 24. Dakikada Ümit, 86. Dakikada Semih kırmızı kart görürken, Kırıkhanspor'da ise 85. Dakikada İlhan kırmızı kart gördü.

TFF 3. Futbol Ligi 3. Grup'ta mücadele eden Belediye Vanspor, Van Şehir Stadı'nda ağırladığı Kırıkhanspor'u Aykut ve Maksut'un golleriyle 2-1 yendi. Kırıkhanspor'un golünü ise Cemal kaydetti.

24. Dakikada Ümit'in kırmızı kart görmesiyle bir eksikle mücadele eden B.Vanspor, 58. Dakikada Cemal'in attığı golle geriye düştü. Ancak oyun disiplininden kopmayan ve ataklarını artıran B.Vanspor, 64. Dakikada Aykut'la, 83. Dakikada ise Maksut ile üç puanı hanesine yazdırdı. Üç kırmızı kartın çıktığı ve zaman zaman gerginliklerin olduğu karşılaşmayı, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da izledi.

İLK YARI İKİ TAKIM DA VASAT OYNADI
Belediye Vanspor Teknik Direktör Cahit Yahya Sönmez sorumluluğunda sahaya; Taner, Birol, Maksut, Emrah, Ersoy, Salih, Medeni, Yunus, Ümit, Aykut ve Mustafa ilk onbiriyle çıktı.
Kırıkhanspor ise sahaya; Murat, Mehmet, Emrah, Özgür, Semih, Cemal, Erbay, Ümit, Halil, Umut ve İlhan ilk onbiriyle çıktı.

İlk dakikalar da iki takım da kontrollü ve vasat bir oyun sergiledi.
17. dakikada ilk ciddi atak Kırıkhan'dan geldi. Umut'un ortasında İlhan sert vurdu, kaleci Taner topu yumrukla uzaklaştırdı.

19. dakikada gelişen Kırıkhan atağında, Emrah'ın şutunda top savunmadan geri döndü, Kırıkhanspor'lu oyuncular bu pozisyonda ele çarptığı iddiasıyla penaltı bekledi.

24. dakikada orta saha mücadelesinde B.Vanspor'lu oyuncu Ümit, rakip oyuncu Emrah'a dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Bu pozisyona taraftarlar büyük öfke gösterdi.
30. dakikada gelişen B.Vanspor atağında Ersoy yerde kaldı, Emrah'ın kullandığı serbest atışta top dışarı çıktı.

38. dakikada B.Vanspor'da Maksut sarı kart gördü.
39. dakikada gelişen Kırıkhanspor atağında Cemal röveşata ile topu filelerle buluşturmak istedi, Taner son anda topu kornere gönderdi.

42. dakikada B.Vanspor direğe takıldı. Emrah'ın kullandığı kornerde Birol çok iyi yükselerek topu kafa ile ağlara göndermek istedi, top direğe çarparak geri döndü.
45. dakikada Kırıkhanspor kalecisi Murat ile Birol arasında kalan topu Birol ağlara yolladı, ancak hakem Murat'ın elinden top çıkmadan engellendiği gerekçesiyle faul verdi.
İlk yarının sonunda iki takım da soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.

İKİNCİ YARIDA HEYECANLI DAKİKALAR
Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da daha heyecanlı ve daha atak bir oyun sergiledi.
49. dakikada gelişen Kırıkhan atağında, savunmada Salih pozisyonun gelişmesine izin vermedi.
53. dakikada Medeni'nin yerine Senar oyuna dahil oldu.
57. dakikada Kırıkhan atağında Umut'un uzaktan sert şutunda kaleci Taner bir kez daha gole izin vermedi.

58. dakikada Kırıkhan'ın golü geldi. Sağdan gelişen atakta Emrah çok güzel ortaladı, penaltı noktasında iyi yükselen Cemal kafa ile topu ağlara yolladı:0-1
61. dakikada Kırıkhan net bir gol kaçırdı. İlhan'ın pasında Cemal müsait pozisyonda topu üstten auta yolladı.

64. dakikada B.Vanspor golü buldu. Organize gelişen atakta Yunus, Emrah, Ersoy paslaşması sonrası top Birol'da kaldı. Bu oyuncunun pasında Aykut sert ve düzgün vurdu, top ağlarla buluştu:1-1

66. dakikada benzer pozisyonda Maksut sert ve düzgün vurdu, top adeta direği yalayarak dışarı gitti. Bu vuruş taraftardan büyük alkış aldı.
67. dakikada Salih, Mustafa, Senar paslaşması ile gelişen B.Vanspor atağında Maksut'un pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Aykut pozisyonu değerlendiremedi.
68.dakikada bu kez Kırıkhan net bir gol kaçırdı. Umut'un pasında İlhan müsait pozisyonda topu dışarı yolladı.

78. dakikada Senar'ın yerine Semih oyuna dahil oldu.
79. dakikada Kırıkhanspor'da Ümit sarı kart gördü.
83. dakikada çok iyi top çeviren B.Vanspor ikinci golü buldu. Semih, Emrah, Ersoy paslaşması ile top Emrah'ın önünde kaldı. Bu oyuncunu ceza alanı dışına çıkardığı topa Maksut sert ve düzgün vurdu, top direğe çarpıp kale çizgisini geçtikten sonra oyuna döndü. Ancak yardımcı hakemin de orta çizgiye koşması ile orta hakem golü verdi:2-1

85. dakikada yaşanan gerginlikler ve protokol tribününden bazı şahısların sahaya atlamak istemesi, B.Vanspor'lu yöneticilerin de araya girmesi ile önlendi. B.Vanspor yöneticisi Mustafa Tunar kimsenin sahaya girmemesi için adeta set oluşturdu.
Bu dakikadaki gerginlikler sonrası, Kırıkhanspor'dan İlhan, B.Vanspor'dan ise Semih kırmızı kart görerek dışarı atıldılar.

Karşılaşmanın son dakikalara büyük bir heyecana sahne oldu. Kırıkhan atak, B.Vanspor ise kontratak denedi.
Hakem maçı 6 dakika uzattı.
Karşılaşmayı B.Vanspor 2-1 kazanarak çok önemli üç puan elde etti.

Bişar Ulutaş / VAN

Kaynak: Temsilci / Güncel

Belediye Vanspor Kırıkhanspor Yunus Emrah Bekir Kaya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title