Haberler

B,ç,'nin Cezaevinde Ölen Annesi, Bursa'da Toprağa Verildi

Bursa'da 14 yaşındaki kızı B.Ç'nin, 82 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarınaa uğradığı olayda, toplam 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan ve konulduğu cezae evinde ölen B.Ç.'nin annesi 40 yaşındaki Livaze Ç.bugün toprağa verildi.

Bursa'da 14 yaşındaki kızı B.Ç'nin, 82 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarınaa uğradığı olayda, toplam 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan ve konulduğu cezae evinde ölen B.Ç.'nin annesi 40 yaşındaki Livaze Ç. bugün toprağa verildi.

Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'da 2008 yılı nisan ayında B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunma suçundan Bursa polisi tarafından gözaltına alındı. Polis Üzmez ile birlikte, B.Ç.'nin annesi Livaze Ç.'yi de kızını fuhuş yaptırdığı gerekcesiyle yakaladı. Mahkemeye çıkartılan her iki zanlı tutuklandı.

Soruşturma sonunda 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Hüseyin Üzmez hakkında 'Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak', Livaze Ç. için 'Küçük yaştaki kız çocuğunu fuhuşa teşvik etmek' suçlarından dava açıldı. Yargılama sürerken Üzmez ile Livaze Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan yargılama sonucu Hüseyin Üzmez 'ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar' suçundan 13 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılırken, Livaze Ç. ise beraat etti. Hüseyin Üzmez'e verilen cezayı onayan Yargıtay, Livaze Ç. hakkındaki beraat kararını bozarken, her iki sanığın ayrı ayrı 'hürriyeti tahdit' suçlarından da yargılanmasını istedi.

Bursa'da geçen Kasım ayında yapılan yargılamada mahkeme heyeti tekrar tutuklanan ve Sincan Kapalı Cezaevi'nden Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilen Hüseyin Üzmez'e 'Hürriyeti Tahdit' suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, Livaze Ç.ye ise daha önce beraat ettiği 'Küçük yaştaki kız çocuğunu fuhuşa teşvik etmek' ve 'Hürriyeti Tahdit' suçlarından toplam 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıp tutukladı.

Eşi Bekir Ç. ile yürüyerek geldiği Bursa Adliyesi'nden tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konan Livaze Ç. dün sabah cezaevinde rahatsızlandı. Karın ağrısı ve mide bulantısı nedeniyle cezaevi revirine kaldırılan ve burada ilk müdahalesi nöbetci doktor tarafından yapılan Livaze Ç. çağrılan ambulans gelene kadar yaşamını yitirdi. Doktor ve sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı Livaze Ç. yaşama döndürülemedi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü sanılan 3 çocuk annesi Livaze Ç.'nin dün Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alınan ve İnegöl Belediyesi gasilhanesine konulan cenazesi, bugün yıkandıktan sonra öğle saatlerinde alınıp Urgan Camii'ne getirdi. Burada yapılan cenaze törenine Livaze Ç.'nin kızı B.Ç., eşi Bekir Ç. annesi Emine Akbaba, kızkardeşi Esma Ünver, akrabaları ve bazı komşuları katıldı.

Öğlen kılınan cenaze namazından sonra Livaze Ç.'nin cenazesi Mahmudiye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Livaze Ç.'nin cenaze töreninde yakınları tarafından gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almalarına izin verilmedi. - Bursa / İnegöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title