Haberler

CHP'li İlgezdi, PYD'li Aziz Güler'i Karşılama Töreninde Ağladı

Güncelleme:

PYD'li Aziz Güler'in 2 aydır bekletilen cenazesi İstanbul'a getirildi. Cenaze karşılamasında CHP'li Tanrıkulu ve İlgezdi de katıldı. İlgezdi tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Aziz Güler'in 2 aydır Suriye'de bekletilen cenazesi İstanbul'a getirildi. Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 21.50'de İstanbul'a getirilen Aziz Güler'in cenazesi Kargo terminalinde ailesi ve yakınları tarafından teslim alındı. Sloganlarla cenaze aracına bindirilen Aziz Güler'in cenazesi buradan Gazi Mahallesi'ne götürüldü. Gazi Mahallesi'ndeki yürüyüşe CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi de katıldı. CHP'li İlgezdi'nin tören sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

CENAZE MEŞALELERLE KARŞILANDI

Cenaze gelmeden önce Cemevi önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Gazi mahallesi girişine geldi. Burada cenaze arabasını karşılayan grup, ellerinde meşalelerle kortej oluşturdu. Grup, İsmet Paşa Caddesinden Cemevi'ne kadar 'Aziz Güler ölümsüzdür' sloganları eşliğinde yürüdü.


ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cenazeyi Cemevinin girişinde karşılayan anne Elif Güler gözyaşlarına boğuldu. Cenaze alkışlar arasında Cemevi'nin morguna konuldu.


TANRIKULU: HİÇBİR DİNDE CENAZE YERDE KALMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Şimdi de Aziz Güler'in cenazesi Gazi Cemevi'nde. Cenaze meselesi dinen, vicdanen, ahlaken herkesin ortaklaşacağı meseledir. Ne olursa olsun 59 gün bir cenaze yerde bekletilmez. Bunun ne dinde, ne vicdanda, ne ahlakta, ne de hukukta yeri var. Ve bu hükümet 59 gün boyunca bir cenazeyi bekletti. Seçimi bekledi, başka bir şeyi bekledi. Bu bir vicdani meseledir, bir insani meseledir" dedi.


Bu tür durumlarda siyasetin bir tarafa bırakılması gerektiğini kaydeden Tanrıkulu, "Bu hükümet, ahlakı, vicdanı, hukuku yerle bir ediyor. Hiçbir dinde yerde kalmaz cenaze. Ama burada 59 gün yerde kaldı. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Diğerleri de gelecek. Cenazeye saygı insan haklarına saygıda en temel haklardan bir tanesidir. Bu hükümet bunlara saygı duymuyor" şeklinde konuştu.


CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı töreni izleyen İlgezdi, gözyaşlarını tutamadı.


Gazi Mahallesi'ndeki yürüyüşe katılan CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gamze Akkuş İlgezdi Aziz Güler İstanbul Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (163)

TOKATLI:

ATATÜRKÜN PARTİSİ TERÖRİST LEŞLERİNİ TAŞIYOR OLAYA BAKKKK

34
8
yanıtYanıtla
halk:

Ne teroristi mal adamlar trye silahli eylemmi yapti. Sadece suriyede isidi vuruyor buda nedense trde bazi kisilerin zoruna gidiyor

yanıt0
yanıt8
etren:

Ce ha pe ne hale geldi terörsitlerle kol kola. Atatürk bunların yarısını asardı. . .

33
5
yanıtYanıtla
elf:

eyyy chp vatan hainlerinin eline düşmüşsün. . Atatürkün emanetine böyle mi sahip çıkıyorsunuz

30
4
yanıtYanıtla
Turk:

Atatürk resmi var ama onu onlar bakınca küfür ediyorlardır apo koyacaklar oraya ama Türklerin oyunu alıyor chp ilerde oda olur görürsünüz

yanıt1
yanıt1
kahrolsun pkkMobil-ANDROID:

Chpli vekil pkkli birine agliyorsa durum çok vahim

28
5
yanıtYanıtla
bnt:

durum vahim değil bu aslında Akp nin Neden 50 oy aldığının en açık cevabı bunu sormayıp cevap aramayan partiler bi şöyle baksınlar yakında mhp lileride o konvoyda göreceğinizden hiç şüpheniz olmasın bahçeli ile hdp kolkola iktidara yeni slogan.

yanıt2
yanıt0
şükriye:

Niye ağlamasın, ikisi de ateist zaten.

yanıt4
yanıt0
CanMobil-IOS:

Ruhun şad olsun yürekli onurlu güzel insan keşken hepimiz senin gibi böyle duruş sergiliye bilsek.

7
26
yanıtYanıtla
gerçek:

aziz güler ölümsüzdür, , her biji aziz güler

10
22
yanıtYanıtla
Tüm 163 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title