Haberler

Azınlık Raporu Beraat Kararına Yargıtay Onayı

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, İnsan Hakları Danışma Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Alt Komisyon Başkanı Prof. Dr. Baskın Oran'ın 'Azınlıklar ve Kültürel Haklar Raporu' Davasından, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' Suçundan Beraat Kararlarını Onadı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, İnsan Hakları Danışma Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Alt Komisyon Başkanı Prof. Dr. Baskın Oran’ın ’Azınlıklar ve Kültürel Haklar Raporu’ davasından, ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan beraat kararlarını onadı.

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinde tanımlanan "Türklüğü aşağılama" suçu yönünden Adalet Bakanlığı’nın izin şartı oluşmadığı gerekçesiyle Prof. Dr. Kaboğlu ve Prof Dr. Oran hakkındaki davanın düşürülmesine karar vermiş, her iki sanığın TCK’nın 216. maddesinde tanımlanan ’halkı kin ve düşmanlığı tahrik’ suçundan beraatine hükmetmişti. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, beraat kararını, ’suçun maddi ve manevi unsurları’ oluştuğu gerekçesiyle bozarak, mahkûmiyet istemişti.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise raporun, içeriği ve toplumdaki yansımaları itibariyle ’kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin somut olgulara dayalı olarak varlığından söz edilemeyeceğine’ dikkat çekmiş ve 8. Ceza Dairesi’nin bozma kararına itiraz etmişti. Başsavcılık itirazında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği tartışma yaratan ’alt-üst kimlik ayrımı’ ve ’Türkiyelilik üst kimliği’ tanımlamasının, yeni TCK’ya göre "suç unsuru" taşımadığını bildirmişti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, dünkü toplantısında, yerel mahkemenin beraat kararını onadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title