Haberler

Azez-Cerablus Koridorunu Pyd'ye Kaptırmayacağız

Görüntü Dökümü : Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman'ın açıklamaları Genel ve detay görüntüler Azez-Cerablus koridorunu PYD'ye kaptırmayacağız Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Süleyman: "İnşallah güvenli bölge oluşturulursa çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı 110 kilometrelik Azez Carablus arasındaki koridorda PYD'nin Kürdistan hayali gerçekleşmeyecek" "Köylerimizi DAEŞ'ten kurtararak milletimizi özgürlüğe, evlerinden ayrılıp mülteci olan kardeşlerimizi de ülkelerine kavuşturmak istiyoruz" KEMAL KARAGÖZ - Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman, "İnşallah güvenli bölge oluşturulursa çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı 110 kilometrelik Azez Carablus arasındaki koridorda PYD'nin Kürdistan hayali gerçekleşmeyecek" dedi.

Görüntü Dökümü :

Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman'ın açıklamaları

Genel ve detay görüntüler Azez- Cerablus koridorunu PYD'ye kaptırmayacağız

Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Süleyman:

"İnşallah güvenli bölge oluşturulursa çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı 110 kilometrelik Azez Carablus arasındaki koridorda PYD'nin Kürdistan hayali gerçekleşmeyecek"

"Köylerimizi DAEŞ'ten kurtararak milletimizi özgürlüğe, evlerinden ayrılıp mülteci olan kardeşlerimizi de ülkelerine kavuşturmak istiyoruz"

KEMAL KARAGÖZ - Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman, "İnşallah güvenli bölge oluşturulursa çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı 110 kilometrelik Azez Carablus arasındaki koridorda PYD'nin Kürdistan hayali gerçekleşmeyecek" dedi.

Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep kenti ve kırsal kesiminde Rusya, DAEŞ ve PYD'ye karşı savaştıklarını söyledi.

Halep'in içinde ve kuzeyinde rejimin ilerlemesini engellemeye çalıştıklarını vurgulayan Süleyman, Rusya'nın da terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye silah ve siyasi destek verdiğini belirtti.

PYD'nin, Maliki bölgesinden Azez istikametine yöneldiğini ifade eden Süleyman şöyle konuştu:

"Harcele cephesinde de DAEŞ ile mücadele ediyoruz. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen 4 cephede var olması savaşı veriyoruz. PYD, Kobani'den Afrin'e kadar koridoru ele geçirip büyük Kürdistan devletini kurmayı hedefliyor. PYD ayrıca Afrin bölgesinde rejimden yardım alıyor. Rusya da verdiği desteklerler sonucunda Suriye'nin petrol ve doğalgazını ele geçirmeye çalışıyor."

Süleyman, Azez ve Carablus arasındaki 152 Türkmen köyünü DAEŞ'ten kurtarmaya çalıştıklarını vurguladı.

Şu anda bu köylerden 20 kadarının Türkmenlerin kontrolünde olduğunu hatırlatan Süleyman, "Köylerimizi DAEŞ'ten kurtararak milletimizi özgürlüğe, evlerinden ayrılıp mülteci olan kardeşlerimizi de ülkelerine kavuşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Süleyman, şimdiye kadar 35 bin şehit verdiklerini söyledi.

Halep'in kuzeyinde PYD ile çatışırken Rus uçaklarının kendilerini vurduğunun altını çizen Süleyman,

"İnşallah güvenli bölge oluşturulursa çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı 110 kilometrelik Azez Carablus arasındaki koridorda PYD'nin Kürdistan hayali gerçekleşmeyecek. Bu bölgeler arasında 152 köyde 500 bin Türkmen nüfusu var ve Allah'ın izniyle Azez-Cerablus koridorunu PYD'ye kaptırmayacağız" şeklinde konuştu.

Son dönemde daha çok PYD ile çatıştıklarını hatırlatan Süleyman, PYD'nin Rusya'dan aldığı silah yardımıyla bölgede güçlenmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Süleyman Cerablus Suriye Azez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title