Haberler

Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı başlıyor -

Azerbaycan'da ilk kez düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (ADEX2014) yarın başlıyor.

Azerbaycan'da ilk kez düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (ADEX2014) yarın başlıyor.

Azerbaycan Savunma Sanayisi Bakan Yardımcısı Yahya Musayev, üç gün sürecek fuarda en yeni kara, deniz ve hava savunma gereçleri, güvenlik sistemleri, taşıma araçları ve askeri teçhizatların tanıtılacağını söyledi.

Fuara 34 ülkeden 200 şirketin katılacağını belirten Musayev, 19 ülkeden de resmi heyetin iştirak edeceğini söyledi.

Musayev, Türkiye ve İsrail'in Savunma Bakanı, Belarus, Güney Kore, Katar ve Malezya'nın Bakan Yardımcısı düzeyinde temsil edileceğini, ayrıca birçok ülkenin yüksek rütbeli askeri yetkilisinin de fuara geleceğini ifade etti.

- En geniş katılım Türkiye'den

Sekiz ülkenin milli gruplarıyla bulunacağı ADEX2014'e, İsrail ve Polonya 16'şar, Belarus 10 şirketle temsil edilecek. En geniş katılımıysa 37 şirketle Türkiye yapacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının yanı sıra, aralarında Aselsan, Havelsan, TAİ gibi şirketlerin ürünlerini tanıtacağı fuarın "altın sponsorluğunu" da Roketsan üstlendi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılması beklenen fuarda, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir "Çağdaş Savaş Yöntemleri ve Güvenlik" konulu konferansta sunum yapacak.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Yayınlayan: Tolga Özgenç

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Türkiye Belarus İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title