Haberler

Ayvalık'ta çıkan yangında 6 hektar alan zarar gördü

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çıkan yangında 6 hektar alan zarar gördü. Yangına itfaiye ve orman ekipleri müdahale etti, tatilciler de destek verdi. Yangının nedeni elektrik hattındaki kıvılcımlar olabilir.

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde dün gece otlukta başlayıp, ağaçlara sıçrayan yangında 6 hektar alanın zarar gördüğü tespit edildi.

Yeni Mahalle yakınlarındaki Cennet Tepesi eteklerindeki otlukta dün saat 22.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile geniş alana yayılan alevler, çevredeki ağaçlara da sıçradı. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın, kilometrelerce uzaktan görüldü. İhbarla bölgeye itfaiye ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

TATİLCİLER DE DESTEK VERDİ

15'i Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve 6'sı da Ayvalık Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait toplam 21 arazözle müdahale edilen yangında, söndürme çalışmalarına tatilciler de destek verdi. Ayvalık Kaymakam Hasan Yaman ile Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan bölgeye gelip, bilgi aldı. Yangın, 1 saat süren çalışma ile kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sabaha kadar sürerken, yangında 6 hektar alanın zarar gördüğü tespit edildi. Yangının, rüzgara bağlı elektrik hattındaki etkileşim sonucu çıkan kıvılcımlardan kaynakladığı yönü üzerinde durulduğu bildirildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir İtfaiye Ayvalık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title