Haberler

Aylar Sonra Kavuştular

Güncelleme:

PKK'nın serbest bıraktığı 8 kamu görevlisi ailelerine kavuştu.

PKK tarafından çeşitli tarihlerde yol kesilerek kaçırılan ve dün Kuzey Irak'ta aralarında BDP'li milletvekillerininde bulunduğu heyete teslim edilen 8 kamu görevlisi aylar sonra ailelerine kavuştu.

REŞAT ÇEÇAN

PKK terör örgütü tarafından serbest bırakılan kamu görevlileri arasında bulunan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan ailesine kavuştu.

Konvoy eşliğinde Diyarbakır'dan karayolu ile Şanlıurfa'ya gelen Çeçan ve beraberindekiler önce 20. Zırhlı Tuğay Komutanlığı'na uğradı, ardından Hayati Harrani Mahallesindeki evine geçti. Burada büyük bir kalabalık tarafından karşılanan er Reşat Çeçan'ın annesinin sevinçten bitkin düştüğü ve konuşmakta zorlandığı görülürken dedesi sevinçten fenalık geçirdi. Asker Çeçan'a sarılan yakınları gözyaşlarına hakim olmadı.

Zılgıt ve gözyaşlarının birbirine karıştığı kavuşmada barış vurgusu yapıldı. Baba Cemal Çeçan 'anaların gözyaşları akmasın' diyerek kanın durmasını istedi. Baba Cemal Çeçan: "Bugün çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Hepimizin gözü aydın. İnşallah bundan sonra böyle şeylerle karşılaşmayacağız. Artık cenazeleri beklemeyeceğiz barış süreci. Ben analara sesleniyorum, bacılarıma sesleniyorum. Asker anası, polis anası, dağdaki gerilla anası hepsine sesleniyorum. Bu süreç içerisinde herkes bize destek çıksın. Bize değilde Türkiye'ye, insanlarımıza destek çıksın, bu sürece herkes el atsın. Artık bu süreçte barış olsun, artık cenazeler gelmesin, analar ağlamasın, artık analar ağlaya gözler kalmadı, ciğerler kalmadı. Teşekkür ediyorum."

Asker Reşat Çeçan ise "Ben bir şey demiyorum. Asker olduğumuz için konuşmak istemiyorum." dedi.

RAMAZAN BAŞARAN

Terör örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra Irak'a giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiye'ye getirilen 8 kamu görevlisinden Mardinli er Ramazan Başaran, Derik ilçesine bağlı Derinsu köyündeki baba ocağına ulaştı.

Habur Sınır Kapısı'ndan helikopterle gittiği Diyarbakır'dan Mardin'in Derik ilçesine hareket eden Başaran'ı ilçe girişinde Derik Kaymakamı Ahmet Demirci ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı karşıladı. Kaymakam Demirci ve Binbaşı Saygılı ile konvoy eşliğinde köye gelen er Başaran için evinin önünde kurban kesildi. Başaran, kendisini evde bekleyen aile fertlerine tek tek sarılarak hasret giderdi.

Kaymakam Demirci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 7 ay önce alınan Ramazan Başaran'ı sağ salim ailesine teslim ettik. Herkesin gözü aydın. İnşallah bir daha öyle bir şey başımıza gelmez. Ramazan da gayet sağlıklı, moral ve motivasyonu yerinde. Bundan sonra kendisine ailesi ile huzurlu bir yaşam diliyoruz" dedi.

Er Başaran da ailesine kavuşmanın anlatılamaz bir duygu olduğunu belirtti. Biraz yol yorgunluğu olduğunu belirten Başaran, "Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Hasret gideriyorum. Çok güzel bir duygu anlatılamaz ancak yaşanır" diye konuştu. Baba Osman Başaran, oğlunun serbest kalmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Ramazan'ı görünce çok mutlu oldum. Allah onlardan razı olsun. Biz barış ve huzur istiyoruz. Yeter, analar ağlamasın. 'Barış, barış, barış' diyorum" şeklinde konuştu. Anne Besi Başaran da çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Ben bugünü gördüm. Ramazan eve geldi. Allah benim yüzümü nasıl güldürdüyse herkesin yüzünü de güldürsün. İnşallah barış olur. Hiçbir anne ağlamasın, Allah'tan tek isteğim odur. Çok mutluyum. İnşallah tüm anneler de çocuklarına kavuşur ve böyle sevinir" ifadelerini kullandı.

KENAN ERENOĞLU VE ZİHNİ KOÇ

PKK tarafından çeşitli tarihlerde yol kesilerek kaçırılan kamu görevlilerinden Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ile Uzman Çavuş Zihni Koç Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'na gelen Erenoğlu ve Koç'u yakınları Türk Bayrakları ile karşıladı.

Serbest kalan kamu görevlilerinden Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Uzman Çavuş Zihni Koç, tarifeli uçak ile Diyarbakır'dan Ankara'ya geldi. Erenoğlu ve Koç'u Esenboğa Havalimanı'nda ailesi ve yakınları büyük bir coşkuyla karşıladı. Havalimanı'ndan önce Uzman Çavuş Koç ve ailesi çıktı. Koç ve ailesi siyah bir minibüse binerek Amasya'ya gitmek üzere yola çıktı.

Ailesi Ankara'da olan Erenoğlu'nu ise Babası Mustafa ve Annesi Nazmiye Erenoğlu'nun yanı sıra çok sayıda yakını karşıladı. Konvoyla Eryaman'da bulunan evine giden Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, 607 gün sonra ailesine kavuştu. Aylar sonra baba ocağına dönen kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nu çok sayıda mahalleli Türk bayraklarıyla karşıladı. Erenoğlu'nun eve gelmesi nedeniyle evinin önünde kurban kesildi.

NADİR ÖZGEN

Van'ın Çatak ilçesinde teröristler tarafından 19 ay önce kaçırılan ve dün Kuzey Irak'a giden heyete teslim edilen polis memuru Nadir Özgen, Diyarbakır'dan uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na, oradan da karayoluyla ailesinin yaşadığı Aydın'ın Söke ilçesi Bağarası beldesine geçti.

Diyarbakır'dan kalkan uçakla İzmir'e gelen polis memuru Nadir Özgen'i Adnan Menderes Havalimanı'nda Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ile Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer karşıladı. Özgen daha sonra Vali Yardımcısı Çatmadım ve Kaymakam Demirezer'le birlikte ailesinin yaşadığı Söke'nin Bağarası beldesine ulaştı.

Özgen'in içinde bulunduğu minibüsün evinin bulunduğu sokağa geldiğini fark eden ailesi, yakınları ve komşuları onu alkışlarla karşıladı. Özçgen'in annesi Müşerref Özgen oğlunu araçta görür görmez sevinç çığlıkları atarak, "'Yavrum, canım ciğerim, kokusu güzel çocuğum" diyerek oğluna sarıldı.

Gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Nadir Özgen, ailesine kavuştuğundan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Yaklaşık 19 ay uzak kaldım. Bu sürede dünyayı ve insanları daha iyi öğrenme fırsatım oldu. Özgürlüğün kıymetini öğrendim. Çok önemli güzel bir şey, çok mutluyum" diye konuştu. Nadir Özgen'in babası Hidayet Özgen ise "Dünyaya yeniden gelmiş gibi olduk, çok mutluyuz" dedi.

ABDULLAH SÖPÇELER

PKK tarafından 20 ay önce Diyarbakır kırsalında kaçırılan ve dün serbest bırakılan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, jandarma eşliğinde bir minibüsle gece saat 02.20'de Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'ne bağlı Büyükmandıra Beldesi'ndeki baba ocağına geldi. Uçakla İstanbul'a gelen ve ardından özel bir minibüsle yanında babası Hüseyin Söpçeler, yakınları ile birlikte jandarma eşliğinde yola çıkan Abdullah Söpçeler'i Kırklareli Valisi Mustafa Yaman,TEM otoyolu Babaeski çıkışında karşıladı. Daha sonra da evine gelme üzere tekrar yola koyuldu.

BABASINI BEKLEDİ

2,5 yaşındayken babası PKK tarafından kaçırılan ve şimdi 4.5 yaşında olan Melis'e babasının işten geleceği söylendi. Minik Melis, en güzel kıyafetlerini giyip,evin bahçesinde dans edip halası Ayşegül Söpçeler'e babasını nasıl öpüp, sarılacağını gösterdi. Saat 02.20'de jandarma eşliğinde evine gelen Abdullah Söpçeler, bir yakını tarafından hızla eve sokuldu. Yorgun gözüken Abdullah Söpçeler, yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Buluşma anında ise ailesi gözyaşlarına boğuldu. Söpçeler ailesi, gazetecilerin aile fotoğrafı çekme isteğini kabul etmedi. Evin önüne çıkarak gazetecilere açıklama yapan baba Hüseyin, anne Hazel ve kız kardeş Ayşegül, çok mutlu olduklarını söyledi.

KEMAL EKİNCİ ZILGITLARLA KARŞILANDI

Şırnak'ta yaklaşık 19 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Gaziantepli Uzman Çavuş memleketinde halaylarla birlikte zılgıt ve gözyaşları ile karşılandı.

PKK terör örgütü tarafından kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin (24) serbest bırakılması Gaziantep'teki ailesini, yakınlarını ve mahallelileri sevince boğdu. Uzman Çavuş Ekinci'nin Şahinbey ilçesisi Barış Mahallesi'nde bulunan baba ocağının önü Türk Bayrakları ile süslenirken, yüzlerce kişi sokakta coşku ile bekledi. Davul zurna eşliğinde halay çeken kalabalık grup Uzman Çavuş Ekinci'nin bulunduğu minibüs görülünce büyük bir sevinç yaşadı.

Kalabalık grup Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile birlikte gelen Ekinci'yi omuzlara alarak 'En büyük asker bizim asker' sloganı attı. Gece geç saatlerde gelen Ekinci uzun süre ailesiyle hasret giderdi. Oğlunun boynuna sarılan anne Nezihe Ekinci hasret gidermeye çalıştı. 19 ayadan sonra dönen Uzman Çavuş Ekinci yaşanan izdihamla birlikte evine girdi. Eşi Nezihe hamileyken kaçırılan Uzman Çavuş Ekinci, baba evine girdiği anda hiç görmediği kızı 1.5 yaşındaki kızı Bahar'ı kucağına alarak öptü. Bunun üzerine Ekinci'nin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada Ekinci'nin 8 kardeşi tek tek kardeşlerine sarılarak hasret giderdi.

HADİ GİZLİ

Terör örgütünce serbest bırakılan Er Hadi Gizli, Şanlıurfa'daki ailesine kavuştu.

Diyarbakır'dan kara yoluyla Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine getirilen Gizli, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ve askeri yetkililerce ailesinin yaşadığı Yaban köyünün Sergen mezrasına götürüldü.

Burada kendisini bekleyen yakınları ve köylülerle görüşen Gizli, daha sonra evine giderek kardeşleriyle bir araya geldi.

Oğlunu zılgıtlarla karşılayan ve duygulandığı görülen anne Şaha Gizli, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Aylardır beklediği oğluna kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gizli,

"Allah onlardan razı olsun. Çocuğumuzu bize ulaştırdılar. Türkü, Kürdü ve Arabı ile hepimiz kardeşiz" diye konuştu.

Hadi Gizli de ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu kaydetti. Er Hadi Gizli, yaklaşık 8 ay önce Diyarbakır-Bingöl kara yolunda terör örgütünce kaçırılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenan Erenoğlu Kemal Ekinci Diyarbakır Zihni Koç Barış Süreci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title