Haberler

Ayı Saldırısına Uğrayan Arıcı Ağaca Tırmanarak Kurtuldu

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Kötek Köyü'nde arıcı 35 yaşındaki Sezgin Keskin, ayı saldırısından ağaca tırmanarak kurtuldu.

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Kötek Köyü'nde arıcı 35 yaşındaki Sezgin Keskin, ayı saldırısından ağaca tırmanarak kurtuldu. Ağaç dibinde Sezgin Keskin'i bekleyen ayı, daha sonra kovanlardan çıkardığı balı yedikten sonra bölgeden ayrıldı.

Olay, Kağızman ilçesine bağlı Kötek Köyü'nde dün saat 18. 00 sıralarında meydana geldi. Arazide bulunan peteklerine bakım yapmak için kovanların yanına gelen Sezin Keskin karşıdan bir ayının üzerine doğru geldiğini gördü. Korku ile hemen kovanların yanında bulunan ağaca tırmanan Sezgin Keskin, saldırıdan kurtuldu. Bir süre ağacın altında bekleyen ayı, daha sonra 22 kovana zarar vererek bal yedi. Karnını doyuran ayının bölgeden ayrılması sonucu ağaçtan inen Sezgin Keskin, hasar gören kovanlarını düzeltti. Yaşadığı olayın şokunu atlatamayan Sezgin Keskin, "Bahçede kovanların içindeki peteklerle uğraşıyordum. Karşıdan büyük bir ayının üzerime doğru geldiğini görünce hemen en yakın ağaca çıktım. Ağacın altına gelerek bana saldırmaya çalışan ayı peteklere giderek bal yedikten sonra 22 kovana zarar verdi. Peteklerin içindeki balları yiyen ayı daha sonra gözden kayboldu" dedi.

Ayı saldırısı nedeniyle kovanlarına bakmaya korktuğunu belirten Sezgin Keskin, yetkililerden sorunlarına çare bulmasını istedi.

DHA - Kars / Kagizman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title