Haberler

Aydın - Kırmızıgül,´E Sert Gönderde Kubilay Filminin Galası Aydın´ Da Yapıldı

Yönetmen Faik Ahmet Akıncı,'10 Milyon Dolara Böyle Bir Film Yapıyorsa Bu İşi Bıraksın'

YÖNETMEN FAİK AHMET AKINCI,''10 MİLYON DOLARA BÖYLE BİR FİLM YAPIYORSA BU İŞİ BIRAKSIN'

DEVRİM şehidi Kubilay'ın hayatı ve Cumhuriyet devrimlerinin tarihsel gelişiminin anlatıldığı ''Kubilay' filminin galası, Aydın'da yapıldı. Yönetmen Faik Ahmet Akıncı, ''New York'ta Beş Minare' filminin yönetmeni Mahsur Kırmızıgül'e sert bir göndermede bulundu. Akıncı, ''Biz Kubilay'ı çekerken, tamamen insan emeğine, beynine, yüreğine dayalı bir film çektik. Çok büyük param yoktu. Ama 10 milyon dolara insanların yaptığı filmi de gördüm, 10 milyon dolara böyle bir film yapıyorsa bu işi bıraksın' dedi.

Şehit Kubilay'ın okuduğu ve aynı zamanda 1926 yılında ilk öğretmenliğe başladığı Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun bulunduğu Aydın'da, Moonligt sinemalarında yapılan galaya, filmin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı, oyuncular Yalçın Mıhçı, Selahattin Taşdöğen, Özcan Varaylı, Ergül Coşkun ve seçkin davetli topluluğu katıldı. Kubilay'ı canlandıran başrol oyuncusu Arda Kural ile Ünsal Emre'nin gecede olmaması dikkat çekti. Çekimleri Aydın'da yapılacak olan ''Çete Ayşe' filminin başrol oyuncusu manken Banu Öztürk ve yapımcısı Adem Koçyiğit de galaya katılarak destek verdi. Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Belediye Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu ve Belediye Meclis üyesi Altan Güney'in yanı sıra Kubilay'ın torunu Sevgi Çini de gala da yeraldı.

MAHSUN KIRMIZIGÜL'E GÖNDERME

Yönetmen Faik Ahmet Akıncı, filmi maddi imkansızlıklar içinde tamamladıklarını belirtti. Akıncı, Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı ''New York'ta Beş Minare' filmine gönderme yaparak, ''Biz Kubilay'ı çekerken tamamen insan emeğine, beynine, yüreğine dayalı bir film çektik. Çok büyük param yoktu. İmkansızlıklarla böyle bir film yaptım. Ama 10 milyon dolara insanların yaptığı filmi de gördüm, 10 milyon dolara böyle bir film yapıyorsa bu işi bıraksın. Benim bütçem sıfır üstelik (omuzlarını göstererek) bir omuzum da polis bir omzumda da jandarma oturuyordu' şeklinde konuştu.

BENİM GÖSTERDİĞİM YÜREKLİLİĞİ CUMHURİYETÇİLER DE GÖSTERSİN

Filmin çekimlerini Ayaş, Beypazarı ve İstanbul'da yaptıklarını kaydeden yönetmen Faik Ahmet Akıncı, ''Elimizde para yokken böyle bir filmi çekecek yüreği kendimizde bulduk. Bu yürek işidir. Bu ülkenin en büyük yazarının bir kelimeden sonra istifa ettiği bir dönemde ben bu filmi çekiyorum. Benim gösterdiğim yürekliliği bu memlekette Atatürkçü Düşünce Dernekleri, cumhuriyetçiler, Cumhuriyet Halk Partisi ve sosyal demokratlar da bu filmi seyrederek göstersinler' dedi.

Filmde Atatürk'ü canlandıran oyuncu Yalçın Mıhçı, Ulu Önder'i oynamaktan büyük heyecan ve şeref duyduğunu belirterek, ''Atatürk'ü oynamak en büyük şeref ama biraz da üzülüyorum. Atatürk yüzde değil gözdedir ve gözden görülebilen özdedir. Bu özü de hepimiz görebilmeliyiz' dedi.

Aydın Belediye Başkan yardımcısı Sevim Havaoğlu ve Belediye Meclis üyesi Altan Güney film ekibine çiçek verdi. Konuklar, daha sonra hep birlikte filmi izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title