Haberler

Aydın Didim'de Teröre Lanet Yürüyüşü

Didim'de teröre lanet yürüyüşüAYDIN'ın Didim İlçesi'nde, bir araya gelen vatandaşlar İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Didim'de teröre lanet yürüyüşü

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, bir araya gelen vatandaşlar İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Didim 75 Gençlik Derneği öncülüğünde Didim Merkez Camii önünde toplanan binlerce vatandaş, İstanbul'da Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, AK Partili ve MHP'li Didim Belediye Meclisi üyeleri, Didim Polis Derneği Başkanı Olcay Tiryaki, Didim 75 Gençlik Derneği üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, sloganlar atıp son günlerde artan terör olaylarını lanetledi. Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda gerçekleşen yürüyüşte, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Her şey vatan için, Kahrolsun PKK, Ne mutlu Türküm diyene ve Polise uzanan eller kırılsın sloganları atıldı, tekbir getirildi. Yürüyen gruba caddelerdeki vatandaşlar alkışlarıyla, sürücüler ise korna çalarak destek verdi.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yürüyüşü sonlandıran grup, burada Polise uzanan eller kırılsın sloganları attı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, akabinde İstiklal Marşı'nı söyledi. Ardından dua okundu. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüyüş boyunca güvenlik önlemi aldı.

Didim 75 Gençlik Derneği 2'nci Başkanı Mehmet Vela, saldırıda yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet ve yaralılara şifa dilerken, Sabah arkadaşlarımızla dernek binamızda toplandığımızda, emniyet güçlerimize moral vermek için böyle bir yürüyüş yapmaya karar verdik. İki saat içerisinde bu kalabalığa ulaştık. İnsanlarımızdan Allah razı olsun. Binlerce kişi, yürüyüşe destek vererek katıldı dedi. Yürüyüşe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da FETÖPDY ve diğer tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Türkiye'mizin başı sağ olsun diye konuştu.

Eylem açıklamanın ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Beşiktaş İstanbul Didim Politika Güncel Haberler

title