Haberler

Ayder Yaylası'nda çekilen konut inşaatına dair fotoğraf sosyal medyada tartışma yarattı

Güncelleme:

Rize'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda inşaat halindeki bir konuta ait fotoğraf tartışma yarattı. Sosyal medya kullanıcıları, yayladan çok bir şantiyeyi andıran Ayder'in son haline ait kareyi paylaşıp tepkilerini dile getirdi.

Ayder Yaylası bir süredir kaçak ve çirkin yapıların işgali altındaydı. Kentsel dönüşüm çalışmalarında inşa edilen konutların tamamının Ayder'in doğal dokusuna ve yöresel mimariye uygun olarak inşa edileceği açıklanırken bölgeden gelen bir fotoğraf sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti.

FOTOĞRAF TWITTER'DA GÜNDEM OLDU

Doğal güzelliğiyle hatırlanan bir yayladan çok dev bir şantiyeyi andıran Ayder'in son haline ilişkin fotoğrafla ilgili çok sayıda yorum yapıldı. Ayder hashtag'i, yapılan yorumların ardından kısa sürede Twitter'da TT oldu.

İşte o yorumlardan bazıları;

- Neden beton? Taş veya ahşap kullanmak bu kadar zor mu? Usta mı yok?

- Ayder yaylasından, Ayder inşaat alanına dönen beton fotoğrafıdır.

- Bir kere bile gitmek nasip olmamıştı. Şimdi ise betona boğmuşlar.

AYDER YAYLASI

Ayder, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır. 1300'lü yıllarda Hala Vadisi'nde yaşayanlar tarafından kurulmuştur.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ayder Yaylası Rize Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Mert Kav:

TAKSİM MEYDANI HINCA HINÇ DOLU NE İŞ BİTTİ Mİ KORONA

76
34
yanıtYanıtla
Dravid zwezda:

korona yolunda şehit olmak için gittiğine inanan müslğmanlar var bizim milletin zekasına güvenmiyorum artık bütün ümidim bitti

yanıt29
yanıt11
senar:

nerede yeşil, ağaç, orman, yayla vs varsa yok edin. Oraya bina dikin. Ülkeye ihanet resmen

88
4
yanıtYanıtla
Alex Ali TOK:

Umarım Tüm Rizeyi inşaata çevirirler bir gram canım yanmıyor artık!!!

81
7
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bu görüntü bir sekilde vatan topragina ihanettir rant rüsvet para ve gösteris icin yasadigi topraklari ülkenin gelecegini dogasini talan edip satanlar bozanlar yakanlar bence gercek vatan hainidir ben 66 yasindayim ve 50 yil alman avusturya sinirinda alp daglarinda bir ufak bir beldede yasadim calistim oralarda birakin disardan gelenleri yerli halkin bile bina yapmak icin izin almasi cok zordur sadece dogaya uygun ahsap projelere izin verilir kattiyen doganin tahribi ve betona müsade edilmez.

84
2
yanıtYanıtla
Rahmi Ertan :

İnsan elinin her değdiği yer mahvoluyor. Adete dünyayı yaşanmaz hale çevirmek için yarışıyoruz. Sanırım ahir zaman işte bu zaman.

54
2
yanıtYanıtla
Emrah Ozbek:

Bir Karadenizli olarak kendi yaylamda ev yapmak için bin türlü uğraşlarla mücadele verdım. buraya bildiğin villa yapıyorlar. Bu sıradan birisinin yapacagı bır sey degı. Ayrıca güzelim yerleri bu sekılde betonlastırmak ne kadar doğru. Doğayı katletmeye devam..

52
3
yanıtYanıtla
Ay kural:

Profil ismimi bile oradan esinlenerek koydum. Yazık diyorum para için doğayı katlediyorlar.

41
6
yanıtYanıtla
Hakan Ege:

Bir bakın hangi devlet adamının yakını yada siyasetçinin,garibanin yapmaya cüret edemediğine göre,not,İst daysaniz çamlicaya bir bakın hayalden gerçeğe nasıl dönürmüş,yayınlarsanız sevinirim,tşk.

40
3
yanıtYanıtla
Batuhan Vanlı:

bize müstahak.. devam..

13
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title