Haberler

Avukatlardan "İç Güvenlik Paketi" Eylemi

Antalya Barosu’na bağlı avukatlar, "İç Güvenlik Paketi"ne karşı yürüyüş yaptı.

Antalya Barosu'na bağlı avukatlar, "İç Güvenlik Paketi"ne karşı yürüyüş yaptı.

Kazımözalp Caddesi'nde toplanan avukatlar, ellerinde 'Polizai Nayn', 'İç don daha güvenli' yazılı pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte bazı avukatlar yüzlerine maske takarken, çevredeki vatandaşlarda avukatlara destek verdi. Yürüyüşün ardından Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, basın açıklaması yaptı. Kamuoyunun tepkisi nedeniyle "İç Güvenlik Paketi"nin iki kez ertelendiğini hatırlatan Bacanlı, yargı kararı olmadan, telefon dinlemeleri ve üst aramaları önünün açıldığını söyledi. İç Güvenlik Paketi'yle polisin yetkilerinin artığını belirten Bacanlı, "Polis, müşteki, tanık ve mağdur ifadelerini ikametlerinde işyerlerinde alabilecek. Yargı kararı olmadan kişiler 48 saat gözaltında tutulacaktır" dedi.

Emniyet Genel Müdürü ve İstihbarat Daire Başkanın emriyle mahkeme kararı olmadan 48 dinlemenin yapılacağını savunan Bacanlı, "Tüm ülkedeki dinlemeler sadece olağanüstü yetkili Ankara hakiminin onayına sunulacak. TOMA'lara su vermeyi reddeden belediye başkanları kamu zararını ödemek zorunda bırakılmaktadır. Bu yasa ile biber gazından korunmak için yüzünü kapatan kişi 3 yıldan 5 yıla kadar, cebinde sapan taşıyan kişi 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alper Tunga Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title