Haberler

Avukatlar İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na Karşı Yürüdü

Antalya Barosu'na bağlı bine yakın avukat cübbeleriyle İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için yürüdü.

Antalya Barosu'na bağlı bine yakın avukat cübbeleriyle İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için yürüdü.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri ertelenen İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için avukatlar akşam saatlerinde taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde toplandı. Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı'yla birlikte CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Gürkut Acar, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 'bağımsız' milletvekili adayı avukat Hasan Subaşı'nın da yer aldığı eylemde avukatlar cübbeleriyle yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe kamuoyunda 'Kırmızı Fularlı Kız' davası olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in avukatı Hakan Evcin, tasarıda 3 yıldan 5 yıla hapis cezası öngörülen yüzünü kapatma suçunu protesto için kırmızı fularla yüzünü kapatarak yürüdü. 'Hukuku sizden öğrenecek değiliz', 'Polis devletine geçit yok', 'Faşizme karşı omum omuza' pankartlarının taşındığı avukatlarını eyleminde 'İç don daha güvenli' gibi esprili dövizler de dikkat çekti.

Avukatların protesto yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken burada açıklama yapan Baro Başkanı Alper Tunga Başkan Bacanlı, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın kanunlaşması halinde telefon dinlemelerinden üst aramaya kadar birçok keyfi uygulamanın önünün açılacağını savundu. Bacanlı, şunları söyledi:

"Vali ve kaymakamlara suçun aydınlatılması, failin yakalanması yetkisi verilmek suretiyle savcılık yetkisi verilmektedir. Kamu düzenine ilişkin talimatları yerine getirmeyen kamu görevlileri, doğacak zarardan mesul tutulmaktadır. Mesela TOMA'lara su vermeyi reddeden bir belediye başkanı kamu zararını ödemek zorunda bırakılmaktadır."

Bacanlı, yasanını adı konulmamış bir sıkıyönetim uygulaması getireceğini belirterek, tasarının yasalaşması halinde Türkiye'nin karanlığa bir adım daha yaklaşacağını söyledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alper Tunga Antalya Özalp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title