Haberler

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kosova Raportörü Agustin Conde, Kosova Ziyaretinde Bulundu

Günübirlik Kosova ziyaretinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kosova Raportörü Agustin Conde, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ve Kosova Adalet Bakanı Hayredin Kuçi ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu .

Günübirlik Kosova ziyaretinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kosova Raportörü Agustin Conde, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ve Kosova Adalet Bakanı Hayredin Kuçi ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu .

Kosova ziyareti çerçevesinde Agustin Conde ilk önce, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ile bir araya geldi . Görüşme sırasında, ev sahibi Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova Meclisi'ndeki gelişmelerden bilgi verirken, Mecliste demokrasinin ve şeffaflığının sağlanması için özen gösterildiğini belirtti. Başkan Veseli ayrıca, Kosova Cumhuriyeti'nin, istikrar ve barış ülkesi olduğunun kanıtladığını ifade ederek toplulukların haklarına saygı gösterildiği Balkanlardaki örnek bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kosova Raportörü Agustin Conde ise, Kosova ile ilgili hazırlanan Avrupa Konseyinin son raporlara değinerek, topluluklara ve çok etnikli değerlere saygı gösterilmesi ve toplulukların kurumlara entegrasyon olmalarına vurgu yaptı.

KOSOVA ADALET BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kosova Raportörü Agustin Conde daha sonra Kosova Adalet Bakanı Hayredin Kuçi ile bir araya geldi .

Samimi hava içinde geçen görüşme sırasında Conde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisin Kosova'ya ait yeni raporunun hazırlanması için Kosova ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Conde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin, Kosova'daki toplukların değerlerine ve onların anayasal haklarına büyük önem verdiğini ifade etti . Kosova Adalet Bakanı Hayredin Kuçi ise, Kosova'da, topluluklara ve çok etnikli değerlere büyük önem verildiğini vurgularken,yeni hazırlanmakta olan yasaların da bu doğrultuda yapıldığını söyledi. Kuçi, Kosovada vatandaşların eşit haklarda yaşamlarının her şeyden üstün olduğunu söyledi .

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kosova Cumhuriyeti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title