Haberler

Avcılarda Milli Anayasa Forumu

Güncelleme:

Milli Anayasa Forumu, 14. toplantısını Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde yaklaşık 400 kişinin katılımıyla yaptı.

Milli Anayasa Forumu'nun İstanbul Avcılar ilçesinde yapılan toplantısında, "Millet, AKP saldırılarına karşı seferber edilmelidir. Ya istiklal ya ölüm deme vaktidir" denildi.

Milli Anayasa Forumu, 14. toplantısını Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde yaklaşık 400 kişinin katılımıyla yaptı. Balyoz Davası avukatı Celal Ülgen tarafından yönetilen toplantıda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz ve 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan konuşmacı olarak yer aldı.

Avukat Celal Ülgen toplantıyı, "Sizleri Mustafa Kemal ülküsüyle selamlıyorum" diyerek açtı. "AKP ABD projesinin ürünüdür" diyen Sönmez Targan, yeni Anayasa tartışmalarının ABD tarafından başlatıldığım ve AKP tarafından hazırlanmak istenen anayasanın karşıdevrim Anayasası olduğunu belirtti. Sönmez Fransızların devrimlerin kansız olmadığını çok iyi bildiğini belirterek, "Şimdi güçlerimizi birleştirme günüdür. Cumhuriyet mitinglerinde bunu başardık. Yine başarabiliriz" dedi.

Mehmet Cengiz ise "Kurtuluş, programlı, örgütlü, birleşik bir mücadeledir.

Türkiye'nin Atatürk, İsmet İnönü, Nazım Hikmet ve Celal Bayar'dan oluşan ittifaka ihtiyacı var" şeklinde konuştu. Kamer Genç ise CHP'nin Anayasa komisyonunda olmasının sebebini hükümetin kendilerini uzlaşmaz ve militarist göstermesini engellemek olduğunu belirtti. Genç Mecliste Milli Eğitim komisyonda 4+4+4 görüşmelerinde gerekli tepkiyi gösterdiklerini belirterek, "Biz ne pahasına olursa olsun direniyoruz. Tayypip Erdoğan'a çok sözler söylüyorum. Ama mahkemeye veriyorlar. Artık bunlara para ödemek istemiyorum" dedi.

Konuşmacılardan sonra toplantıda katılımcılar söz aldı. İP Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Yaman, "Bugün ülke elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor.

AKP ve PKK yeni Anayasa için anlaştı. CHP'den, MHP'den, sivil toplum kuruluşlarından istenen bu Anayasa sürecine katılarak yeni Anayasanın meşrulaştırılmasıdır. Bu, Türkiye'yi yıkma projesidir. Ya istiklal ya ölüm deme vaktidir" diye konuştu.

Eğitim iş 1 Nolu Şube Başkam Erkan Aksoy ise "4+4+4 diyorlar. 8 yıllık eğitime geçmeden önce okullaşma oranı yüzde 72 idi. Ondan sonra yüzde 98 oldu. Bu sistemin nesinden rahatsızlar? Atatürk'ten, Cumhuriyet'ten, milletleşmeden rahatsızlar" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sönmez Targan Mehmet Cengiz Barış Manço Avcılar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title