Haberler

?atilla'yı Komalık Edenler Bulunsun?

Tatil adası Norderney'de kamp yapan bir futbol takımı oyuncuları tarafından öldüresiye dövülerek komalık edilen 16 yaşındaki Atilla D.'nin babası, 'Futbolcular ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, ama oğlum ölümle pençeleşiyor' dedi.

Tatil adası Norderney'de kamp yapan bir futbol takımı oyuncuları tarafından öldüresiye dövülerek komalık edilen 16 yaşındaki Atilla D.'nin babası, 'Futbolcular ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, ama oğlum ölümle pençeleşiyor' dedi.

KUZEY Denizi tatil adası Norderney'de yaşayan 16 yaşındaki Türk genci Atilla D.'ye saldırıp, komalık edenlerin halen tespit edilememesine gencin babası Zafer D. (43) isyan etti.

Baba Zafer D. Oldenburg Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde komada olan Atilla D.'nin hayati tehlikeyi atlatmadığını söyledi.

Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Nordeich kasabasının yaklaşık 6 mil açıklarında tatil adasında gastronomide çalışan Zafer D., 'Oğlum 31 Mayıs akşamı kent merkezinde bir arkadaşının yaşgünü kutlamasına gitmek için diğer arkadaşlarını beklerken, adaya tatil için Kuzey Ren Vestfalya'nın Schwerte kentinden gelen futbol takımının oyuncularının saldırısına uğramış. Arkadaşlarının verdiği bilgiye göre alkollü olan futbolcu grubundan biri elindeki bira şişesindeki birayı Atilla'nın üzerine atmış. Elinden ameliyat geçirdiği için kolu bileğine kadar alçıda olan Atilla 'Ne yaptığını sanıyorsun" der demez, grup oğluma saldırarak dövmeye başlamış. Yere düştükten sonra dahi kafasına kafasına vurmuşlar. Araya giren arkadaşları da hırpalanmış. Etrafta gezemeye gelen onlarca kişi olmasına rağmen kimse müdahale etmemiş. Oğlumun iki arkadaşı dışında kimse de şahit olarak çıkmadı. Halbuki saldırın olduğu yer kent merkezinde ve o an meydanda çok sayıda insan varmış. Bunu aklım almıyor. En çok buna kızıyorum. Rüzgar nedeniyle helikopter havalanamadığı için oğlum ambulans botla Norddeich'a oradan da Oldenburg'a götürüldü. Ağır darbeler nedeniyle kafasında oluşan basıncı düşürmek için kafatasını kestiler. Şimdi kendisi komada. Tek talebimiz suçluların bulunup, cezalarını çekmeleri.' dedi.

'Yapanlar Türk olsaydı Almanya seferber olurdu'

Arkadaşlarının verdiği bilgi doğrultusunda futbol takımının tespit edildiğini ve aralarından beş kişinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyleyen Zafer D., 'İfadesi alınanların hepsi de 'biz bir şey yapmadık' demiş. Oysa Atilla'nın arkadaşları hepsini tespit etti ve bunu polise söylediler. Acaba dövülen değil de, döven Türk gençleri olsaydı, yine böyle davranılır mıydı' Avukat tuttuk. Israrlı davranmamız neticesinde polis görgü tanıklarının arandığını belirten bir bülten yayınladı? diye konuştu.

Bir de Yunan gencini dövmüşler

Norderney'ın bağlı olduğunu Aurich polis basın sözcüsü Sabine Kahmann, Türk gencinin Poststrasse'de dövülmesinden yarım saat sonra Jann_Berghaus-Strasse bu kez bir Yunan kökenli gencin dövüldüğünü belirterek, iki saldırıyı da aynı gençlerin yaptığı ihtimali üzerinde durduklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Oldenburg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title