Haberler

Atılım Üniversitesi ve TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Güncelleme:

Atılım Üniversitesi ve TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı Atılım Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Atılım Üniversitesi ve TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

ANKARA - Atılım Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Atılım Üniversitesi Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Atılım Üniversitesinin TUSAŞ ile iş birliği protokolü imzaladığını ve bu protokol kapsamında Ar-Ge projeleri, eğitim faaliyetleri, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini içinde barındıran projelerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların olacağını açıkladı.

"Merkezimizin odak noktası savunma, otomotiv ve genel olarak imalat sanayisi"

Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi'nin alt yapısına dikkat çeken Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Serkan Eryılmaz, "Merkezimiz 2010 yılında o zamanki Kalkınma Bakanlığı desteğiyle kurulmuş bir merkez. Aynı zamanda Atılım Üniversitesi tarafından da fonlanmaktadır. Merkezimizin altyapısı oldukça zengin. Merkezimiz bünyesinde 14 adet laboratuvar bulunuyor. Aslında merkezimizin gerçekleştirdiği faaliyetleri dikkate aldığımızda odak noktası savunma, otomotiv ve genel olarak imalat sanayisi diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizin yerli ve milli üretim kapasitesine katkıda bulunmak merkezimizin birincil amaçları arasında"

Merkezin yerli ve milli üretime katkı sağlayabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Eryılmaz, "Ülkemizin yerli ve milli üretim kapasitesine katkıda bulunmak merkezimizin birincil amaçları arasında. Tabi bu katkı çeşitli faaliyetlerle olabiliyor. Birincisi sanayi ile ortaklaşa projelerin yapılması, yeni prototip ürünler üretilmesi. Bunun dışında hem hocalarımız için hem de diğer üniversitelerde görev yapan araştırmacılar için merkez altyapı anlamında oldukça zengin. Nitekim çeşitli test sistemlerimizle ve yapılarımızla araştırma faaliyetlerine yoğun bir destek verebiliyoruz. Söylediğim gibi buranın altyapısı otomotiv ve savunma sanayisini besleyecek bir yapıya sahip" diye konuştu.

TUSAŞ ile yapılan iş birliği protokolünün her iki taraf içinde geliştirici yanları olduğuna dikkat çeken Serkan Eryılmaz şu ifadeleri kaydetti:

"Merkezin faaliyetlerini dikkate aldığımız noktada savunma sanayii bizim öncelikli alanlarımız içerisinde. Bu açıdan bakıldığında havacılık ve uzay sektöründe önemli bir yere sahip olan TUSAŞ ile bu protokolün gerçekleştirilmesi hem bizim için hem ülkemiz için önemli oldu. Bu protokol kapsamında TUSAŞ ile ortaklaşa Ar-Ge projeleri yürütülecek. Bu projelerin dışında TUSAŞ'ın üretim süreçlerinde gerekli olan bir takım testlerin yapılması bu merkez bünyesinde mümkün olabilecek. Yine bu protokolün içerisine eğitimi de dahil ettik. TUSAŞ personeli buradaki cihazlarla ilgili eğitim alabilecek, bizim personelimizde bu eğitime dahil olacak. Diğer taraftan ortaklaşa fonlayacağımız projeler olacak. Bizim iç destek programları kapsamında geliştirmiş olduğumuz Atılım Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı var. Buna benzer şekilde TUSAŞ tarafından geliştirilmiş olan destek programları var. Bu destek programlarını da ortaklaşa kullanarak, ortaklaşa fon imkanı sağlayarak Ar-Ge projeleri üretmeyi de planlıyoruz. Dolayısıyla bu iş birliği kapsamında genel olarak bakıldığında Ar-Ge projeleri bir taraftan, diğer taraftan eğitim faaliyetleri, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini içinde barındıracağımız projelerin geliştirilmesi planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title