Haberler

Atatürk'ün Kayseri'ye Gelişinin 96'ncı Yılı Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye, 'Heyeti Temsiliye Reisi' olarak gelişinin 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla, tören düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye, 'Heyeti Temsiliye Reisi' olarak gelişinin 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla, tören düzenlendi.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önünde yapıldı. Buradaki törene Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail yalçın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören sırasında, kan şekeri düşen bir öğrenci baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği öğrenci kısa süre sonra programdaki yerini aldı. Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından, 80'inci Atatürk koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, Kayseri'ye gelişinin yıldönümün her yıl  coşkuyla kutlandığını söyledi. Savruk, şunları söyledi:

"Yıllar süren savaşlar nedeniyle insanları bitap düşmüş, açlık, yokluk ve sefalet almış başını gitmiş ama dahası toprakları işgal edilmiş, geleceğe dair, kurtuluş adına en küçük bir umut ışığı bile kalmamıştır. Böylesine zor şartlar altında bir milleti yeniden ayağa kaldırmak, içindeki bağımsızlık ruhunu yeniden canlandırmak ve kurtuluşa erişmek için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk aylar süren Anadolu turunun ardından, yine böyle soğuk bir kış günü Kayseri'ye gelmiştir. Kayseri'de ise, heyecanlı bir bekleyiş vardır. Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından yönünü Kayseri'ye çeviren Atatürk, şehrin ileri gelenleri başta olmak üzere halk tarafından coşkuyla karşılanmıştır. Kayseri üzerine düşeni yapma noktasında, her türlü fedakarlığa yapmaya hazır olduğunu net bir şekilde ortaya koyar."

Meydandaki törenden sonra, Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinde konakladığı ve bugün müzeye çevrilen Atatürk Evi önünde ikinci bir program gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisinin ardından, Demir Karamancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği, Yemen ve Çanakkale türküleri dinlendi. Öğrencilerin Atatürk'e yazdığı mektuplar, 96 adet balona bağlanarak gökyüzüne bırakıldı. Ressam Hasan Gürpınar tarafından da, akrilik boyayla 5 dakika içinde Atatürk'ün portresi çizildi. Atatürk Evi içinde karma resim sergisinin açılışı yapıldı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erdoğan Aygenç Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title