Haberler

Atatürk'e Ettiği Hakaretlerle Tanınan Eski Vekilin Oğlu AK Parti'den Aday

Güncelleme:

Mustafa Kemal Atatürk ve Meclis'e ettiği ağır hakaretlerle tanınan eski Refah Partisi Milletvekili ve Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz'ın oğlu AK Parti'nin Kocaeli milletvekili adayı oldu.

AK Parti, Atatürk'e ve Meclis'e ettiği hakaretlerle bir dönem sürekli adından söz ettiren eski Refah Partisi Milletvekili ve Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz'ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz'ı Kocaeli'den 5'nci sıra adayı olarak gösterdi.

DİKKAT ÇEKEN İSİM

AK Parti'nin gösterdiği milletvekili adayları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerin fazlalığı dikkat çekti. AK Parti, medyanın gözünden kaçan bir adayı, Şevki Yılmaz'ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz'ı ise Kocaeli'den aday gösterdi. RP milletvekili ve eski Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, Tayyip Erdoğan'a yönelik olumlu mesajlarıyla tanınıyor. Melih Gökçek'in oğlunun bile aday göstermeyen AK Parti'nin Şevki Yılmaz'ın oğlunu üstelik seçilebilecek bir yerden aday göstermesi dikkat çekti.

ATATÜRK'E HAKARET

Şevki Yılmaz, Rize Belediye Başkanı ve Milletvekili olduğu dönemde Atatürk ve Meclis aleyhindeki sözleriyle tanınıyor. TBMM'ye 'Pezevenkler Meclisi' diyen Yılmaz'ın çeşitli konuşmalarında Atatürk'e 'hayvan', Türk askerine de 'Moskof ayısı' hakaretinde bulunduğu biliniyor. Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de resmi bayramlarda Atatürk anıtına neden çelenk koymadığını açıklayan Yılmaz'ın "Biz ata, ite, puta tapanlardan değiliz'' yanıtı dikkat çekmişti. "Laiklik çoktan tarihin çöp sepetine gitmiştir. Laiklik yok ki elden gitsin. Zaten olsa da ihtiyacımız yok" diyerek laikliğe de saldırıları bilinen Yılmaz, başka bir konuşmasında ise ''Çatlasanız da patlasanız da ben Hizbullah'ım,Türkiye'nin yüzde 95'i Hizbullah'tır. Hizbullah olmayanlar Hizbul şeytandır'' sözleri çok tartışılmıştı. Erdoğan fanatiği Şevki Yılmaz, 1997'de bir televizyon programında da "Türkiye'de 2.5 milyon fahişe var'' demişti.

İL BAŞKANI BİLE YOK

AK Parti'nin Kocaeli'de hazırladığı ve Şevki Yılmaz'ın oğlunun da olduğu 11 kişilik listeye ise partisinden adaylık için istifa eden eski İl Başkanı Mahmut Civelek bile girememişti. Eski İl Başkanı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Erdoğan'ın destekçisi Şevki Yılmaz tarafından üzerinin çizildiği kulislerde konuşuluyor.

Kaynak: Odatv

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Şevki Yılmaz Ak Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (176)

ay yildiz kizi:

Bugün böyle keyfine bak derim, ancak elbet yarin birileri seninde ipini ceker merak etme. Sen bu Vatani bize armagan edeni önderimiz ve yol arkadaslarina küfür edeceksin, hic birsey olmamis gibi yan gelip yatacak, yalakalik yapip yiyip icip keyfine bakacaksin öylemi? Eger Anadolu ve Aziz Türk Milletini az biraz olsun taniyor isen, YEDIRMEZLER kardesim yedirmezler.

16
429
yanıtYanıtla
EyvallahmobilWeb@haberler.com:

atatürk e saygı duyun sevmesenizde cumhuriyet kuran fln diyen cehapa : ve beyin takımı siz ülkenin seçilmiş ilk başkanına cumhurreisine Erdoğan a ne kadar saygı duyuyorsanız bizde ona o kadar saygı duyuyoruz

160
12
yanıtYanıtla
KeremmobilWeb@haberler.com:

Ak ak ak Ak parti . Benim liderim ustam R.T.E dir . Başkası olamaz olması teklif dahi edilemezz.

101
18
yanıtYanıtla
06Mobil-IOS:

Recep tayyip erdoğan

66
35
yanıtYanıtla
Evlad-ı AntmobilWeb@haberler.com:

Çok güzel konuşmuş. Laiklik tarihin arka sayfalarında kaldı artık . Biz kula tapmayız Allah a inanır ve tek ilah onu biliriz. Kimseyi de zorla sevmeyiz. Seveceksek büyük işler yapan insanları Fatih Sultan ı Kanuni yi Abdülhamit i severiz ama tapmayız .

68
12
yanıtYanıtla
KURNAZ:

ATATÜRK''Ü ÇOK SEVİYORUZ. VARMI ? ŞİMDİ ŞU YAŞADIĞIMIZ ZAMAN DA ATATÜRK GİBİ BİR KAHRAMAN?

22
52
yanıtYanıtla
hakan:

Yüzyıldan beri Küçük Asya''nın çıkardığı en büyük lider. The Japon Chronicle Büyük adamlar, kuşaklarının başındadır. Türk Milleti''nin başındaki büyük ve dahi Atatürk, politika ve savaş alanlarında yılmayan büyük ve yurtsever bir insandı. Kerama, Lübnan Başbakanı, 10 Kasım 1963 Kelimenin tam anlamıyla bir yapıcı ve yaratıcı olan Atatürk, dünya haritasında memleketine yepyeni bir sınır çizmiştir. . . Loryan Gazetesi, Lübnan, 1938 Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. Ennehar Gazetesi, Lübnan, 1938 Dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. Dünya tarihinin gidişini değiştirmiştir. An Nahar Gazetesi, Lübnan Çağımızın en büyük liderlerinden biriydi. Türkiye''nin, dünyanın en ileri ülkeleri arasında hakettiği yeri almasını sağlamıştır. General Mc. Artur (A. B. D 1938) Atatürk, yalnız Türkiye''nin değil bütün Doğu''nun Ata''sı idi. Altes Veli Han(Afganistan, 1938)

39
29
yanıtYanıtla
murat yıldız:

atatürke hakaret eden insanın ne işi var millet vekili adayı oluyor böylelerını taksimde sallan dıracan

46
13
yanıtYanıtla
KemalMobil-IOS:

Atatürk kim oluyor? Sevmek zorundamıyız? Adam'ı ilâh ilan ettiniz....

16
34
yanıtYanıtla
Belli taraf:

Yalan tarihten kurtaracak sizi Akparti , Peygambere söven adamları niye haber yapmassınız, zihniyet belli,

45
4
yanıtYanıtla
Tüm 176 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title