Haberler

Asrın Felaketi'nin ardından güvenli görülen Sumbas'ın nüfusu iki katına çıktı

Güncelleme:

Osmaniye'de depremin yaraları hızla sarılırken Sumbas ilçe nüfusu iki katına çıktı. 4 katlı yapılaşma dışında imar izni bulunmayan ilçeyi vatandaşlar güvenli bularak yakınlarının yanına göç ediyor.

Osmaniye'ye 57 kilometre uzaklıkta ola Sumbas ilçesi 6 Şubat'ta yaşanan depremde yapıların yıkılmamasının ardından kent merkezi ve çevre illerden göç alarak ilçe nüfusunu ikiye katladı. Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu kendi ilçelerinde de yoğun bir şekilde depremin hissedildiğini ama binaların en fazla 4 katlı olması zemin yapısı nedeni ile ilçede yıkılan bina olmadığını kaydederek depremin ardından vatandaşlar tarafından güvenli bulunduğu için yoğun bir şekilde göç aldığını ifade etti.

ESKİ YAPILARDAN 10 HASARLI BİNA TESPİT EDİLDİ

Ülke olarak Asrın depreminin yıkıcı izlerini birlik berberlik ve dayanışma içinde üstesinden geleceklerine değinen Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, "10 ilimizde yaşanan iki ayrı deprem ile asrın afetini yaşadık. Ölenlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımız önderliğinde millet olarak birliktelik ile bu depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Depremi bizlerde yaşadık. Bizim yaşadığımız bölgenin deprem fay hattına uzak olmasına rağmen şiddetli bir şekilde hissettik. İlçemizde çok katlı binamız yok. 36 iş yeri, 26 kamu binası ve 690 hanemiz var ve 4 kat üzerinde imar izni yok. Zemin olarak sağlam bir zemin. Eski yapılarda denetimlerde 10 hasarlı bina tespit edildi" dedi.

Asrın Felaketi'nin ardından Sumbas ilçe nüfusu iki katına çıktı

"ÇOK KATLI BİNALARDA YAŞANAN TEDİRGİNLİK"

İlçedeki nüfus artışı hakkında da bilgi veren Demiroğlu "İlçe merkezimizde 2 bin olmak üzere köylerimiz ile birlikte 13 bin 500 nüfusumuz var. Depremin ardından Adana, Antep, Osmaniye bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız ilçemize geldiler. İlçe merkez nüfusumuz 2 bin 100 civarında iken şuan bu nüfusumuz ikiye katladı. Genel olarak baktığımızda nüfus ikiye katlandı. İlçemize gelenleri ziyaret ediyoruz. En çok duyduğumuz çok katlı binalardan yaşanan tedirginlik. İlçede daha güvende hissettiklerini ifade ediyorlar. Bizler için başımızın tacı tüm vatandaşlarımız" diye konuştu.

Asrın Felaketi'nin ardından Sumbas ilçe nüfusu iki katına çıktı

Asrın Felaketi'nin ardından Sumbas ilçe nüfusu iki katına çıktı

Asrın Felaketi'nin ardından Sumbas ilçe nüfusu iki katına çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Sumbas Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Dr.Kimbel:

20 ile 30 katli binalar tarihe karisacak türkiye deprem ülkesi 2 katli bina daha güvenli temeli saglam yapilirsa iyi kaliteli beton demirler normalin iki kati konursa ömürlük evler olur depremde disari bile cikmana gerek kalmaz

77
4
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Herkes kendi işini yapsın. yav adam 100 yıl önce birşey demiş. Bina kadar zemin de önemli. Evi sağlam yaparsın heyelan ile kayar gider. Yıkılmaz yuvarlanir... Vs vs "Vatanını seven görevini yapamadım"

yanıt0
yanıt0
Murat Vural:

Türkiye nin heryerinde 4 katlı binanın üstünde daha fazla kat yapan tüm müteahhitler ve bunlara onay veren tüm belediye başkanları imar rantlarına göz yumdukları için HAİNDİRLER . Tüm hainlere duyurulur !

0
0
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Vatanını en çok seven görevini yapandir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title