Haberler

Askerden İhraç Edildi, Şimdi Taksi Şoförlüğü Yapıyor

Eskişehir'de, 2005 yılında askerlik yaptığı birlikten ihraç edilmesinin ardından taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan 44 yaşındaki Kemal Demir, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ihraç olan askerlere verilen hakların kendilerine de...

Eskişehir'de, 2005 yılında askerlik yaptığı birlikten ihraç edilmesinin ardından taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan 44 yaşındaki Kemal Demir, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ihraç olan askerlere verilen hakların kendilerine de verilmesini beklediklerini söyledi.

Askerlik hayatına 1984 yılında Çankırı'da astsubay olarak başladığını, 2005 yılında görev yaptığı birlikten ihraç edildiğini belirten Kemal Demir, haksızlığa uğradığını iddia etti. Askerlik hayatından sonra amelelik yaptığını, kargoda koli taşıdığını ve son olarak taksicilikle hayatını idame ettirdiğini anlatan Demir, "Helal ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. İllegal işlere karışan zerre kadar durum var ise bunlar tabii ki açıktır. Bize en çok dokunan şeylerden birisi de mahkeme kararı olmadan, suç olmadan ihraç edilmemiz. Zaten suç makinesi insanlar olmuş olsaydık biz bu durumlara düşmezdik. 2005 yılından bugüne kadar bir kez olsun karakolluk olduğum durum yaşanmadı" dedi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ihraç olan askerlere verilen hakların kendilerine de verilmesini beklediklerini ifade eden Kemal Demir, "Bizler de bu vatanın evlatlarıyız. Bizler bu vatanda hizmet ettik. Vatan, millet, bayrak için canımızı ortaya koyduk. Hükümet 10 yıl içinde birçok af getirdi. Bakıyorsunuz bizim zamanımızda asker arkadaşlarımızla çatışan teröristlere bile aflar tanındı. Bizlere dram dolu bir hayat sunuldu" diye konuştu.

Yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için elinden geleni yapacağını aktaran Demir, '"Bizim tek beklentimiz, bir an önce haklarımızın verilmesi. Bizler haklarımızı aramak için değişik eylemlere gideceğiz. Belki de bizim çocuklarımızın kurtuluşu bu hakların verilmesi ile olacak. Eğer olacaksa ben canımı ortaya koymaya hazırım" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Demir Eskişehir Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title