Haberler

Aşırı Hız 2 Can Aldı

Kaza Yapan Otomobilin Bir Başka Araç ile Yarıştığı İddia Edildi.

İçinde bulunduğu 3 kişiden 2'sinin hayatını kaybettiği otomobilin bir başka araç ile yarıştığı iddia edildi.

Esenyurt'da, mesai dönüşü plakası alınamayan otomobille yarış yaptığı iddia edilen içinde 3 kişinin bulunduğu otomobil aşırı hız nedeni ile kontrolden çıkarak bariyerlere vurdu. Yolda dönmeye başlayan otomobil önünde seyrene bir başka araca vurduktan sonra yeniden bariyerlere çarparak durabildi. Kazada otomobilden yola savrulan 2 kişi hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle D100 karayolu Edirne istikametine yaklaşık 3 saat trafiğe kapanırken trafik yan yoldan verildi.

Edinilen bilgiye göre kaza 02:00 sıralarında Beylikdüzü Haramidere rampası Edirne istikametinde meydana geldi. Avcılar'da bir pastanede çalışan Doğan Sönmez mesai arkadaşları Suat Taş ile Mehmet Güneş evlerine bırakmak için 34 YJ 2349 plakalı Renault Cilo otomobille yola çıktı. İddiaya göre, D-100 Karayolu üzerinde bir başka otomobille yarışan Doğan Sönmez, Harimedere Mevkiinde aşırı hız nedeni ile otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan otomobil önce bariyerlere çarptı ardından dönmeye başladı. Kontrolden çıkan araç önünde seyreden Ferhat Çalışyer'in 34 FS 4146 plakalı Renault Megane otomobiline ardından da yeniden bariyere çarparak durabildi. Araçta bulunan Suat Taş ile Mehmet Güneş arka camdan yola fırlayarak hayatını kayberken araç sürücüsü Doğan Sönmez yaralandı. Kazada otomobilin motoru koparak yol savruldu. Kazayı gören sürücüler durumu polise ve 112 Hızır Acil'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, otomobilden yaklaşık 50 metre mesafede iki bariyer arasına düşen Suat Taş ile Mehmet Güneş'in öldüğünü tesbit etti. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan Doğan Sönmez ambulans ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖLENLERİN İŞ ARKADAŞLARI KAZA YERİNE GELDİ

Kaza sonrası olay yerine gelen ölenlerin mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Kazazedelerin iş arkadaşları, "Beraber çalışıyorduk. Mesai bitimi evlerine gitmek için yola çıktılar. Kazayı duyunca buraya geldik. Kazanın nasıl olduğunu bilmiyoruz. Suat Taş'ın bir hafta öncede annesi ölmüştü, onun cenazesini kaldırmıştı" dedi.

KAZA NEDENİ İLE KARAYOLU 3 SAAT TRAFİĞE KAPANDI

Kazaya karışan otomobiller ve otomobilden kopan ve etrafa dağılan parçalar nedeniyle D-100 Karayolu yaklaşık 3 saat trafiğe kapandı. Kapanan yol nedeni polis araçları yan yola sevk etti. Polisin çalışmalarını tamamlamasından sonra kazaya karışan araçlar yoldan kaldırıldı, yol yeniden trafiğe açıldı.

Kazada hayatını kaybeden Taş ve Güneş'in cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Kaza sonrası polis bilgi veren Ferhat Çalışyer, kaza yapan otomobilin kontrolden çıkarak önce bariyere vurduğunu ve dönmeye başladığını ardından kendi aracına çarptıktan sonra durabildiğini söyledi.

Kazada ölen Suat Taş'ın evli ve 3 çocuk babası olduğu, annesini bir hafta önce toprğa verdiği öğrenildi. Polis kaza ile ilgili araştırma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title