Haberler

Asil Nadir'in Türkiye'ye İadesi Talebi

İngiltere Adalet Bakanlığı'nın Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasını Türkiye'de çekme talebini reddettiği iddia edildi.

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasını Türkiye'de çekme talebinin İngiltere Adalet Bakanlığı tarafından reddedildiği öne sürüldü.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesinin haberinde, şirketi Polly Peck'ten zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası alan ve bu cezasını Türkiye'de çekmek isteyen Asil Nadir'in talebinin İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Türk ve İngiliz vatandaşlığı bulunan Nadir'in, mahkemenin verdiği 10 yıllık cezanın üzerine 6 yıl daha hapiste kalmamak için yatırımcılara 5 milyon sterlin tazminat ödediğini aktaran Times, Adalet Bakanlığı'nın bu kararının 71 yaşındaki Nadir için "ağır bir darbe" olduğu yorumunu yaptı.

Haberde, Nadir'in 1980'lerde şu anda iktidarda bulunan koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'ye 400 bin sterlinden fazla bağışta bulunduğu, 17 yıl KKTC'de yaşadıktan sonra 2010'da yeniden Londra'ya döndüğü hatırlatıldı.

Asil Nadir, İngiltere'de 7 ay süren davanın ardından geçen yıl Ağustos ayında 1980'lerde sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine 28,6 milyon sterlin geçirmekten suçlu bulunmuş ve 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Nadir, dokuz aydır Londra'nın güneyindeki Belmarsh hapishanesinde tutuluyor. - Londra

Kaynak: AA / Güncel

adalet bakanlığı asil nadir türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title