Haberler

Âşıkların Dilinden 15 Temmuz Anlatıldı

BEYKOZ Belediyesi, 15 Temmuz'da yaşananları ve demokrasi mücadelesini hatırlatmak için bir gece düzenledi.

BEYKOZ Belediyesi, 15 Temmuz'da yaşananları ve demokrasi mücadelesini hatırlatmak için bir gece düzenledi. Gecede halk ozanları türküleriyle darbe girişimi sırasında yaşananları aktardı.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede Aşık Yener Yılmazoğlu, Aşık Mürsel Sinan ve Aşık Korkmaz İnan sahne aldı. Aşık geleneğinin yaşatılmasının ve yeni nesillere aktarılmasının amaçlandığı gecede aşıklar, karşılıklı atışmalar ve türkülerle 15 Temmuz'da yaşanan olaylara değindi.Etkinlikte, 15 Temmuz'u anlatan bir sunum da gösterildi.

Geceye, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

"NESİLLERİMİZE BU GÜZEL SANATI AKTARIYORUZ"

Programda konuklara hitap eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şöyle konuştu:

"Bu güzel türküleri dinleyince özlemimizi giderdik, bugüne kadar aşıklarımızı çeşitli vesilelerle ağırladık, daha önce 5 yıl üst üste Aşıklar Şenliği yaptık. Aşıklar geleneğine katkı sunmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki nesillere de bu güzel geleneğimizi aktarmak gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Mithat Efendi Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title