Haberler

Aşıklar ve Şairler Şöleni Başlıyor

Güncelleme:

Yıldırım Belediyesi, milli kültürün kalıcılığı açısından büyük önem taşıyan "Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni" nin startını bu yıl 6 Temmuz Cumartesi günü veriyor.

10 ülkeden 48 şair ve aşığın katılacağı, Yıldırım Belediyesi Aşıklar ve Şairler Şöleni, vatandaşların yanı sıra edebiyat camiasının da merakla beklediği bir etkinlik haline geldi.

Her yıl Barış Manço Kültür Merkezi'nde saz sesleri eşliğinde birbirinden güzel namelerin yükselerek yarışacağı şölenin bu yıl da yoğun bir izleyici katılımı olması bekleniyor.

Aşıklık geleneğine gönül vermiş ozanların katıldığı, "9. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni" 6 Temmuz Cumartesi saat 09:30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde fotoğraf sergisi ile başlayacak.

Aynı gün Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek yarışmalarda aşıklar lebdeğmez, türkü, atışma dalında yarışırken şairlerde şiir okuma ve yazma dalında yarışacak.

7 Temmuz Pazar günü de devam eden "9. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni" saat 21.00'da Kaplıkaya Cazibe Merkezi'ndeki ödül töreni ile son bulacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bu proje ile amaçlarının Türk dili ve sanatına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Keskin, bu amacı gerçekleştirmek için aşıklar ve şairler şölenini düzenlediklerini ve şölene olan ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Keskin, "Dede Korkut'tan, Yunus Emre'den beri devam eden geleneği, bu gibi organizasyonlarda geleceğe taşıyoruz. 9 yıl öncesine kadar Konya'da duayen Sayın Feyzi Halıcı tarafından düzenlenen Uluslar arası Aşıklar ve Şairler Şöleni ile aşıklık geleneğini yaşatmak amacındayız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgen Keskin Barış Manço Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title