Haberler

Aşığın Kırılan Heykelinin Sazı Onarıldı

Kars'ta İnönü Caddesinde yörenin ünlü yaşayan halk ozanı Aşık Şeref Taşlıova'nın heykelinde kırılan saz, belediye tarafından onarıldı.

Kars'ta İnönü Caddesinde yörenin ünlü yaşayan halk ozanı Aşık Şeref Taşlıova'nın heykelinde kırılan saz, belediye tarafından onarıldı.

Kars'ta 22 Aralık gecesi Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde ki havurun kenarında bulunan dört mevsimi anlatan heykellerden yazı ifade edeni gençlerin şakalaşması sonucu kaidesinden düştü ve kırıldı. Bir gün sonra da İnönü Caddesi üzerinde ki Aşık Şeref Taşlıova heykelinin sazı kırıldı. Heykel krizi ile gündeme gelen Kars'ta kırılan aşık heykelinin sazı Kars Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bugün onarılarak yerine monte edildi.

Belediye Fen işleri Müdürü Onay Arslan 'Devlet sanatçısı Şeref Taşlıova'nın heykeldeki sazının sapı kırılmıştı. Heykelleri yapan heykeltraş Ayşe Şirin ile görüştük. Belediye tarafından yapılmasının bir sakıncası olmadığını yazı ile bildirdi. Bunun üzerine Heykeltraş Murat Murovan Murovanni ile görüştük. Böylelikle aşık heykelinin sazını onardık diye konuştu.

Karslı heykeltraş Murat Murovan Murovanni de Heykelin sazını polyester ve demir aksamıyla birleştirerek yaptım. Bundan sonra kırılma şansı yok, çok sağlam bir yapıştırıcı kullandım dedi.

DA(KS)-FOTOĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Muhtar Paşa Şeref Taşlıova Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title