Haberler

Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı

Güncelleme:

Hatay'da etkili olan sağanak nedeniyle şehrin içinden geçen Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi su altında kaldı. Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su basan arazilerde incelemelerde bulundu.

Hatay'da etkili olanak sağanak yağış nedeniyle Asi Nehri taştı. Nehrin taşması sonrası 10 bin dekar tarım arazisi su altında kaldı.

TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI

Kentte yaklaşık 1 haftadır aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Asi Nehri taştı. Antakya ilçesine bağlı Demirköprü, Paşaköy ve Aşağıoba mahallelerindeki tarım arazileri su altında kaldı.

Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su basan arazilerde incelemelerde bulundu. Müdürlükten yapılan açıklamada, 10 bin dekar alanın su altında kaldığı belirtilerek, "Demirköprü Mahallesi'nde depremde zarar gören tarihi köprünün tadilatı sırasında, yola konulan menfezlerin sayısının az olması nedeniyle gerekli drenaj sağlanamadığı ve bu nedenle Asi Nehri'nden gelen suyun geriye teptiği tespit edilmiştir." denildi.

Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı

Öte yandan, Asi Nehri'nin Samandağ ilçesi Çöğürlü Mahallesi'nden geçen kısmında da taşkınlar yaşandı. Nehrin debisi arttığı için bölgede yaşayan vatandaşlara sel uyarısı yapıldı.

Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asi Nehri Hatay Tarım Çevre Hava Durumu Doğal Afetler Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Muhammed Hilmi Polat:

Aslen birilerinin kuş cenneti olan amik gölünü ,bataklık iyi ekim olur demesiyle başlayan bir süreç. Gölü kurutursan ve üzerine hem tarım hem ev yaparsan olacağı bu. Depremde sıvılaşma dolayısıyla Kırıkhan başta olmak üzere yıkılır ,yağmurda su yatağını bulur ilkesiyle su altında kalır.

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title