Haberler

Asf Kapsamında Mağaza Yöneticileri ve Çalışanları Bilgi Şenliği Yapıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Koray Güngör Şanal, Ankara Alışveriş Festivali’nde tüketicilerin en çok birebir temas kurduğu esnaf ve tüccardan etkilendiğini belirterek, “Festivalin yüzü sizin güler yüzünüzdür”dedi.Ankara Alışveriş Festivali (Ankara ShoppingFest-ASF) kapsamında düzenlenen Mağaza Yöneticileri ve Çalışanları Bilgi Şenliği Konferansı ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu’nda yapıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Koray Güngör Şanal, Ankara Alışveriş Festivali'nde tüketicilerin en çok birebir temas kurduğu esnaf ve tüccardan etkilendiğini belirterek, "Festivalin yüzü sizin güler yüzünüzdür"dedi.

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara ShoppingFest-ASF) kapsamında düzenlenen Mağaza Yöneticileri ve Çalışanları Bilgi Şenliği Konferansı ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu'nda yapıldı. Konferansın açılışında konuşan ATO Başkanvekili Şanal, festival hakkında bilgi verdi. 3. Ankara Alışveriş Festivali'nin 29 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Şanal, Ankara'nın bulunduğu konumu, tarihi, kültürü ve sosyal dokusuyla marka olmayı hak eden bir şehir olduğunu söyledi. Şehre gelen turistlerin garsonundan tezgahtarına kadar pek çok kişiyle iletişim kuracağını anlatan Şanal, esnaf desteğinin festivalin başarısı için önemli olduğunu kaydetti. Tüm Ankaralıların bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini belirten Şanal, "İnsanlar festival dendiğinde etkinlikleri, hediyeleri ve en çok da esnafın güler yüzünü hatırlıyor. Bu festivalin asıl sahibi sizlersiniz" diye konuştu.

Şanal, Ankara Alışveriş Festivali'nin Ankara'nın kabuğunu kırması ve hak ettiği ekonomik ve sosyal yapıya kavuşması için bir fırsat olduğunu söyledi.

ASF İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan da konuşmasında geçen yıllarda gerçekleştirilen festivaller hakkında bilgi verdi ve üçüncü festival hazırlıklarından bahsetti. Festivali dört ana unsur üzerine kurduklarını anlatan Tavşan, tüm Ankara'ya yönelik etkinlikler, yurt içi ve dışından turist çekecek reklam kampanyaları, hediye çekilişleri ve indirimli konaklama fırsatları sunacaklarını ifade etti.

Festival çerçevesinde en uzun pasta ve en çok çiçek dikimi konularında Guinness rekor denemeleri yapılacağını kaydeden Tavşan, stil otobüsü, vitrin yarışması, imza günleri, el sanatı sergileri gibi etkinliklerin festival programında yer alacağını ifade etti.

Ankara Alışveriş Festivali'nin amacının sadece indirimli satış olmadığına dikkat çeken Tavşan, "Ankara'nın turizm değerini ortaya çıkarmak ve alışverişi tüketici için zevkli hale dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, Bersay İletişim Grubu Onursal Başkanı Ali Saydam moderatörlüğündeiş yaşamına dair deneyimlerini aktardı. Derimod markasının oluşma sürecini anlatan Zaim, işin başarıya ulaşması için öncelikli ihtiyacın işe tutkuyla bağlanmak olduğunu söyledi. "Eğitim şart" diyen Zaim, iyi bir eğitimin ardından işi öğrenmek üzere çalışmanın kişileri başarıya taşıyacağını kaydetti.

Konferansta ikinci konuşmacı olarak Ankara Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek yer aldı. Altunbilekler mağaza zincirinin kuruluş hikayesini anlatan Altunbilek, "Başarılı olmak için işin tek hilesi var. O da dürüst olmaktır"dedi.

Soysal Genel Müdürü Suat Soysal'ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda konuşanBeker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Beker de başarıya ulaşmak için dinlemenin önemine değinerek "Dinlemeye para vermiyoruz"dedi."Turpu ye, yemezsen de tarlasından geç" atasözünü hatırlatan Beker, insanın sevmese bile doğru söyleyenleri dinlemeyi bilmesi gerektiğini kaydetti.Beker, konuşmasında başarının tesadüfi değil, çalışarak elde edildiğini kaydetti.

Konferansta İletişim ve Sosyal Medya uzmanı Next Akademi Kurucusu Levent Erdem de değişen teknolojiler ve insan davranışları hakkında bilgi verdi.

Konferans TV programcısı Mesut Yar ve sanatçı Faik Öztürk'ün sahne gösterileriyle sona erdi. Konferansa katılanlara çekilişle tablet ve cep telefonları hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Derimod Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title