Haberler

Aşçı Hüseyin Özer: Türk Yemeğini Dünyaya Tanıtın

Londra'da ünlü Sofra restoranlar zincirinin sahibi olan Hüseyin Özer, aşçılar diyarı Bolu'nun Mengen İlçesi'nde liseli gençlerle buluştu.

Londra'da ünlü Sofra restoranlar zincirinin sahibi olan Hüseyin Özer, aşçılar diyarı Bolu'nun Mengen İlçesi'nde liseli gençlerle buluştu. Hüseyin Özer geleceğin aşçılarına, "Türk yemeği yapın. Türk yemeğini dünyaya tanıtın" diyerek tavsiyede bulundu.

Bolu Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya gelmek için Londra'dan Mengen'e gelen Hüseyin Özer, dün okulun salonunu dolduran yaklaşık 400 öğrenciye hitap etti. İlkokul diploması dahi olmayan biri olarak şu anda bulunduğu noktanın bir lütuf olduğunu söyleyen Özer, "Başıma gelen yanlış ve kötü olduğunu düşündüğüm her şey bana mutluluk getirdi. Var olduğuma her saniye şükrediyorum. Maddiyatı değil, maneviyatı seçin. Parayı kazanmak zor değil. Çok para yapmak önemli değil. Parayı herkes yapar. Dürüst olun. Başarı para ile ölçülmez" dedi.

Özer, öğrencilere kendi işletmelerinin sahibi olmalarını öğütledi. Özer, "Küçük bir büfe ile başlayın ama annenizin yemeğini yapın. Otel yemeği yapmayı değil, annenizin yemeğini yapmayı öğrenin ve dünyaya Türk yemeğini tanıtın. İnsana değer katan şey para değildir. İnsanı insan yapan ve insana değer katan en önemli unsur kendin olabilmek, dürüst kalabilmektir" diye konuştu.

Başarı öyküsünü gençlerle paylaşan Hüseyin Özer, "Hiçbir zaman çok para kazanma hayalim olmadı. Hep çocuk okutmak ve iyi işler yapmak istedim. Ne durumda olduğunuz önemli değildir. Bir hedefiniz olsun ve azimli olun" dedi.

Okul müdürü Selami Kurtoğlu, Hüseyin Özer'e teşekkür etti. Kurtoğlu, "Hüseyin Özer gibi duayen aşçıları ağırlamak bizim için büyük gurur. Öğrencilerimiz ayakta alkışladı daha önce böyle birşey olmamıştı. Öğrencilerimiz çok keyif aldılar" diye konuştu.

Konferansın ardından gençler Hüseyin Özer'le fotoğraf çektirdi. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özer Mengen Londra Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title